Ресторантьорите се зачудиха как така ще бъде върната таксата за "тротоарно право", която плащат в пълен размер

  • 02 април 2024 07:45

  • 2362
  • 8
Ресторантьорите се зачудиха как така ще бъде върната таксата за "тротоарно право", която плащат в пълен размер
© БТВ

Столичната община обяви, че връща такса „тротоарно право“. Това провокира недоумение у собствениците на заведения, тъй като въпросната такса беше възстановена в пълния ѝ размер след отпадането на мерките за коронавируса.

На 29 март от Столична община изпращат съобщение, в което е написано, че от 1 април заведенията трябва да плащат такса „тротоарно право“ в пълен размер.

От бранша на ресторантьорите се зачудиха как така ще бъде върната такса, която плащат в пълен размер от две години насам.

Заведенията в шок: Столична община обяви връщане на върната преди 2 години такса “тротоарно право”

„Останахме с впечатление, че това е първоаприлска шега. През април 2022 година, когато отпаднаха мерките, се възстанови пълният размер на „такса тротоарно право“, коментира Павлин Петров, съпредседател на БАЗ.

От Столична община казаха за bTV, че е станала грешка и действително таксата в пълен размер е налице от лятото на 2022 г.

На въпроса защо арх. Здравков присъства в прессъобщението на СО, след като няма отношение към промяната на таксите, той отговори, че най-вероятно е заради методическите указания, по които трябва да се разполага всяко заведение.

„Задължително изискване е да се направи едно геодезично заснемане, което да установи пред всяко заведение наличието на пейки, кошчета, градска мебел“, обясни арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

С настъпването на летните месеци, проверките за нарушенията, свързани с неспазването на схемите от собствениците на заведенията, ще зачестят, допълни арх. Здравков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2362 8

Коментари 8

Добави коментар
Българин

2024.04.02 | 10:23

8
Тия все неразбрали все са жертва. А цените ги над.уха до не.бето нищо че не плащат ДДС. Такива ходят хванати за ръчичка да гласуват за ГЕРБ и после те им връщат ресто.
Папапип

2024.04.02 | 10:01

7
Мамки ви нагла, крадлива

2024.04.02 | 09:47

6
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Тенев

2024.04.02 | 09:38

5
Ами че то в цял свят е така!

2024.04.02 | 09:35

4
геодезическо заснемане за тротоарно право?!?! тоя не е в ред! намалете малко белото!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.04.02 | 09:00

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
Нянпа

2024.04.02 | 08:16

2
Абе вавицата ви алчна. Само да тушите кинти не става бе. Уядоха се и още искат. Падна ДОСТОЕВСКИ те надуха цените. Нямат тротоара право, цените пак нагоре....

2024.04.02 | 08:06

1
И да им ги турят 20 те %

Добави коментар

Водещи новини