През уикенда ще се извършват туристически разходки по море до остров Света Анастасия

  • 29 март 2024 10:52

  • 168
  • 1
През уикенда ще се извършват туристически разходки по море до остров Света Анастасия
© Bulphoto/архив

Туристически разходки по море от Бургас до остров Света Анастасия ще се извършват на 30 и 31 март. Първият курс и през двата дни ще е от 12:00 часа, от Магазия 1, на Морска гара, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.

Метеорологичната прогноза сочи, че събота и неделя ни очаква слънце, топло време и спокойно море. Курсовете ще извършва общинският кораб "Бургус" , добавиха от общинския пресцентър.

На острова Света Анастасия има музей, църква с възстановени стенописи, датиращи от 14-и век, къща за гости с гледка към Бургаския залив и възможност за пренощуване в монашеска килия, ресторант, лекарна, предлагаща целебни отвари от билки, отглеждани на място. Запазени са старинни каменни зидове, като по някои от камъните се четат древни надписи. В ресторанта традиционно се предлагат морски и манастирски гозби, като основно място в менюто заемат ястията с миди, тъй като районът около Света Анастасия е най-голямата естествена мидена плантация в региона.

С 30 дръвчета и близо 2000 храста ще бъде облагородена алеята на входа на село Коларово

Последвайте канала на

Десислава Станева
168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.29 | 13:17

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини