Румен Радев се срещна с ръководството на Столичната община и на три музикални института

  • 26 март 2024 17:55

  • 1910
  • 1
Румен Радев се срещна с ръководството на Столичната община и на три музикални института
© Президентство

Българските артисти заслужават национална концертна зала, която да отговаря на висотата на таланта им – функционална и естетически издържана сграда, която да предоставя отлични условия, както за творците, така и за публиката.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на работна среща днес с ръководството на Столичната община и на три музикални института, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В разговора на „Дондуков“ 2 участваха кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, както и главният архитект на столицата Здравко Здравков, директорът на Софийската филхармония  Найден Тодоров, директорът на Софийската опера и балет проф. Пламен Карталов, директорът на Националния музикален театър "Стефан Македонски" Еделина Кънева. Съпругата на президента – Десислава Радева, също взе участие в срещата. 

Инициативата за изграждане на нова национална концертна зала под патронажа на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше обявена официално през февруари 2021 г. в президентската институция. В подкрепа на начинанието президентът проведе поредица срещи с представители на компетентни институции и на културните среди за популяризиране на проекта и реализацията му.

На срещата днес бяха обсъдени основните характеристики на проекта за музикална зала и възможните терени в София, където сградата може да бъде построена, като се отчетат, както професионалните изисквания на музикалните дейци, така и условията на градската среда. „Българските артисти безспорно заслужават свой музикален храм, но реализирането на този проект ще донесе и икономически ползи за София и ще насърчи културния туризъм“, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на срещата. 

Президентът Радев разговаря с кмета на София Васил Терзиев

Кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите заяви готовността на Столичната община за диалог с професионалните среди за намиране на подходящо място за изграждане на музикалната зала. По думите му, проектът съответства на приоритетите на ръководството на местната власт в подкрепа на културата и туризма. От музикалните институции заявиха необходимостта проектът да бъде изграден на достъпно място, като се вземат предвид различни специфики, свързани с концертната дейност.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1910 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.26 | 19:05

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини