СОС обмисля да създаде специална комисия, която да умува как да изглежда Коледната украса в София

  • 26 март 2024 16:41

  • 1002
  • 4
СОС обмисля да създаде специална комисия, която да умува как да изглежда Коледната украса в София
© Bulphoto, архив

Столичният общински съвет (СОС) ще разгледа предложение на общинския съветник от групата на ГЕРБ-СДС Мирослав Боршош за създаване на временна комисия за изготвяне на цялостна концепция и реализация на празнична визуална среда в София. 

В доклада, внесен от Боршош, се посочва, че коледната украса на София винаги е била проблем и все още е далеч от тази на други европейски столици.

Към настоящия момент липсва цялостна концепция за украсата на булеварди, улици и площади, се отбелязва в доклада. Необходимо е да бъде създаден синхрон с градската среда и осветление. Създаването на подобна концепция и съответно реализирането ѝ би спомогнало в голяма степен за това градът, в който живеем, да бъде украсен подходящо за едни от най-светлите празници, смята общинският съветник. 

Според него общественото мнение в тази посока вече е твърде чувствително и с изострено внимание следи цялостната организация на коледно-новогодишните празници в столицата, а и в страната. Реализирането на подобна идея би довело до значително подобряване и модернизиране на градската среда от една страна, а от друга - до привличане на повече туристи. 

Боршош смята, че за изготвянето на цялостната концепция е необходимо създаване на временна комисия от страна на Столичния общински съвет, която в рамките на дванадесет месеца да внесе доклад до СОС и до кмета на Столичната община Васил Терзиев, съдържащ изготвена цялостна концепция и реализация на празнична визуална среда в София. Прогнозният бюджет за реализацията може да бъде заложен в рамките на три милиона лева, посочва Боршош.

По думите му при необходимост към работата на временната комисия би могло да бъдат привличани експерти - както външни, така и от страна на столичната общинска администрация. Той предлага председателят и членовете на временната комисия да бъдат определени при разглеждане на доклада в постоянните комисии на Столичен общински съвет.

Каква е била идеята на автора на арката пред храм "Св. Ал. Невски"?

Следващото заседание на СОС ще се проведе на 28 март (четвъртък), а на него предстои общинските съветници да разгледат бюджета на София, проект за модернизация на системата за изкуствено осветление в 14 района на София, предложенията на трима районни кмета за кандидатстване по Проект „Красива България" и други. 

БТА припомня, че в края на миналата година Столичната община премахна временната арка на пл. "Св. Александър Невски", която беше част от коледната украса на града, и организира публична дискусия за създаване на модел за намеса в градското пространство. Тогава арката предизвика редица негативни реакции в социалните мрежи. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1002 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.26 | 19:07

4
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
Жетона

2024.03.26 | 18:40

3
Няма даже да си говорим! Само кученцетата и педеругите да са добре

2024.03.26 | 17:37

2
всичко мара втасала....
Вашата.....

2024.03.26 | 17:05

1
Малоумници .

Добави коментар

Водещи новини