Председателят на СЕМ Соня Момчилова: Защо фактчекърите обезсмислят журналистическата професия?

  • 25 март 2024 13:06

  • 670
  • 0
Председателят на СЕМ Соня Момчилова: Защо фактчекърите обезсмислят журналистическата професия?
© тв 7/8

Медиите спряха да образоват и започнаха да зомбират. Медиите започнаха да забравят, те измениха на мисията си да ни връщат към причините на проблема, към корените на проблема, защото така е по-лесно.

Това коментира председателят на СЕМ Соня Момчилова в седмичното обзорно политическо и философско предаване на телевизия 7/8  "Кръг-Квадрат". Според нея

телевизионните зрители са под анестезията на умишлено създаван „бял медиен шум”,

развалящ способността ни да сме в когнитивна кондиция и целящ да държи хората в постоянна будна кома.

Авторитетни журналисти бяха наречени четирихилядници без никакви доказателства. Правеха се списъци на публични личности от пропагандаторите, в които фигурираше самата Момчилова, припомни известната журналистка и медиен експерт.

Тя и нейните събеседници задълбочено коментираха привидната свобода на медиите и много други проблеми в публичното обществено говорене у нас и по света . Затова, че живеем във време на безпаметни медии и за проявата на обществена наглост, която в повечето случаи у нас остава без санкция. Затова, че масово медиите спряха да ограмотяват и започнаха да забавляват. За регулациите в медиите като продукт на политически борби.

За държавата, като донор на безплатно медийно съдържание и  за важната разлика между гледаемост и доверие.

Забравихме ли каква е работата на журналистите?

За истинският герой в журналистиката днес Джулиан Асанж и съдбата на новата журналистика. Защо фактчекърите обезсмислиха журналистическата професия?

За дефицита на авторитети и липса на елементарни морални устои в медиите – за всичко това  говориха още Соня Момчилова и нейните домакини в едно от най-умните тв предавания .

Последвайте канала на

Аделина Делийска
670 0

Свързани новини

Водещи новини