Кристиян Шкварек: Как ще стане отново възможно съставянето на правителство в България!

  • 22 март 2024 14:59

  • 3170
  • 0
Кристиян Шкварек: Как ще стане отново възможно съставянето на правителство в България!
© личен архив

Коментар на Кристиян Шкварек, един от младите представители на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България, популярен анализатор и коментатор.

Две простички неща ще кажа, които за мен обясняват цялата ни безизходица:

1. За ППДБ е невъзможно съставянето на кабинет без участието на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото си измамиха всички бивши партньори и сринаха отношенията с тях. Няма от кого да търсят гласове за свой кабинет, освен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Дългосрочно.

2. За ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е невъзможно съставянето на кабинет без участието на ППДБ (и по-точно на ДБ), защото прокопиевата и НПО мрежа разполага с малък, но особено прост и зомбиран електорат, концентриран около центъра на София, който по команда пълни жълтите павета. На ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в им трябват ДБ в свое управление, за да стоят жълтите павета празни. Без никакво значение какво прави въпросното управление - ако ДБ са в него, сектата ще стои мирна.

Тези два простички факта правят неизбежен бракът по принуда между въпросните две формации повече, отколкото всякакви външни фактори или посолства.

Този брак ще остане също толкова неизбежен и след евентуални избори, ако едно от посочените две неща не се промени.

1. Или ППДБ трябва да намерят други партньори за коалиция в лицето на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател.

2. Или ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, а и всички останали политици и партии като цяло, трябва да престанат да се подмокрят от страх какво се случва на жълтите павета. Да се еманципират от мнението на 5000 сектанта и още толкова на брой пиещи биричка след работа пърформанс-протестъра от Бизнес парка.

Само така ще стане отново възможно съставянето на правителство в България, в което не участват задължително преялите с власт ППДБ.

На мен второто ми се струва по-възможно от първото. Има как да си намерите топ*ите да управлявате без ДБ, и без да ви пука колко колцентраджии са напълнили площада пред Народното Събрание след работа.

Докато не го направите, всички ние - цялата страна, ще стоим заложници на Христо, Киро, Прокопиев и компания. И на вашия страх от техните площадни авантюри.

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
3170 0

Свързани новини

Водещи новини