Варненският митролопит Йоан отиде при протестиращия отец Иван

  • 21 март 2024 13:15

  • 2322
  • 1
Варненският митролопит Йоан отиде при протестиращия отец Иван
© Кадър БНТ

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който изпълнява временно длъжността митрополит на Сливенска епархия, се срещна с протестиращия вече четвърти ден отец Иван Янков.

Двамата разговаряха на четири очи в сградата на Сливенската митрополия, пред която се провежда протеста.

В седмицата на поста имаме три важни думи – "покаяние, пост и молитва" и църковните въпроси какъвто е изборът на митрополит, трябва да се решават в църковна обстановка, каза дядо Йоан след срещата.

Той изрази надежда, че няма да се стига до дисциплинарни мерки срещу отец Иван.

Отец Иван разкри името на следващия патриарх, назова и „сивия кардинал“

Самият свещеник обяви, че не са стигнали до съгласие и протестът продължава. Към гладната стачка се присъединиха и трима миряни, пояснява БНТ.

"Предложих на дядо Йоан,всички сливенски свещеници, които разбрах, че са 99 на брой1 ги призовавам да дойдат да се подпишат тук за или против Йеротей и тези листи дядо Йоан да ги вземе да ги занесе в Светия синод да види какви са предпочитанията на сливенското духовенство", каза отец Иван Янков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.21 | 14:48

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини