В "Надежда" в Сливен използвали толкова вода, колкото за три квартала

  • 20 март 2024 14:52

  • 236
  • 1
В "Надежда" в Сливен използвали толкова вода, колкото за три квартала
© Pixabay

Квартал "Надежда" изразходва вода, колкото трите най-големи квартала в Сливен "Сини камъни", "Българка", "Дружба". Това съобщи управителят на ВиК-Сливен инж. Пламен Трифонов на среща с жители на квартала, организирана със съдействието на областния управител, информираха от пресцентъра на институцията, предаде БТА. Срещата бе инициирана по молба на граждани от квартала, а поводът бе търсене на решения на проблема с редовното снабдяване на квартала с питейна вода.

По думите на инж. Трифонов причината за големия разход на вода е броят на консуматорите там, както и постоянните течове по мрежата. Той поясни, че са търсени варианти за отчитане на изразходваната вода чрез създаване на сдружения от жителите на всяка улица, което в последствие се е оказало юридически невъзможно заради липса на документи за собственост върху имотите. Според него и експерта от ВиК асоциацията Петър Митев, основната причина за честите аварии е остарялата водопреносна мрежа, която не е подменяна от полагането ѝ още преди 1980 г. Според тях е необходим мащабен проект за цялостна реконструкция на ВИК-мрежата и канализация.

По време на заседанието бяха обсъдени още казуси по темата, касаещи отчитането на изразходваната вода, както и непокритите задължения към ВиК оператора.

Представителите на кв. „Надежда“ споделиха, че имат желание да съдействат на дружеството и на всички институции, за да излязат бързо от проблема с адекватно решение, се посочва още в съобщението.

Това е поредна среща, организирана от областния управител Маринчо Христов, като през януари, т.г. той бе посредник между представители на електропреносното дружество ЕВН и жители на квартала. Тогава темата бе свързана с честите спирания на тока.

Водата спира за 12 чaса в част от Студентски град

Последвайте канала на

Десислава Станева
236 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 19:50

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини