След сигнала за разбита врата: Бузлуджа продължава да се охранява от полиция

  • 20 март 2024 13:51

  • 443
  • 3
След сигнала за разбита врата: Бузлуджа продължава да се охранява от полиция
© Булфото (архив)

Достъпът до монументът "Бузлуджа" е ограничен. Съоръжението продължава да се охранява от полиция.

Това бе обявено, днес, по време на пресконференция от областния управител Ива Радева и ст. комисар Лазар Христов, директор на ОДМВР Стара Загора.

Поводът бе сигнал от Фондация "Проект Бузлуджа", за взломена врата на монумента и възможност за безпрепятствено влизане там.

Стана ясно, че за няколко дни, заради лоши атмосферни условия и липса на електричество на Бузлуджа не е имало полицейска охрана, от което са се възползвали недобросъвестни посетители.

В момента всички подходи към съоръжението за запечатани или циментирани, а общо 7 полицаи охраняват на смени Паметника на свободата и монумента. Според последната проверка на РДНСК становището е, че сградата е опасна за посетители, тъй като има възможност от падащи предмети.

„Гардиън“ нареди Бузлуджа до Гиза

Паметникът "Бузлуджа" е частна държавна собственост и се управлява от Областната администрация в Стара Загора. От 2017 г. е обявена от Министерството на културата за архитектурен паметник на културата от национално значение.

Последвайте канала на

443 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.20 | 19:53

3
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

2024.03.20 | 14:33

1
Слава на комунизма! Слава на победата над фашизма!

2024.03.20 | 15:19

2
И КОЕ СЛАВНОТО НА КОМУНИЗМА!? ЧЕ ИЗТРЕПАХА 105 МИЛИОНА . Е ТОГАВА СЛАВА НА БЕЗМОЗЪЧНАТА ТИ ТИКВА.

Добави коментар

Водещи новини