Станция ще измерва има ли вредни емисии при ТЕЦ "Бобов дол"

  • 20 март 2024 13:13

  • 169
  • 1
Станция ще измерва има ли вредни емисии при ТЕЦ "Бобов дол"
© Novini.bg/ Canva

Стационарна станция ще измерва непрекъснато дали има вредни емисии при работата на ТЕЦ "Бобов дол", съобщиха от регионалната екоинспекция. Досега това се правеше от мобилна станция 4 пъти в годината за 15 денонощия.

Вече се търси подходяща площадка за ситуиране на стационарната станция. Комплексното разрешително на ТЕЦ "Бобов дол" е актуализирано с решение на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по околна среда, с което е постановено ново условие - в срок от една година от влизането в сила, тоест до 5  юни 2024 година на решението, притежателят на разрешителното да изгради една автоматична измервателна станция за мониторинг на качеството на атмосферния въздух на територията на община Бобов дол. 

ТЕЦ "Бобов дол" подновява работа след две денонощия планов ремонт

Така ще може във всеки един момент да се знае какво е състоянието на атмосферния въздух в района. Ще се измерват нивата на показателите серен диоксид, азотен диоксид, фини прахови частици до 10 микрона и фини прахови частици до 2,5 микрона.

 "Много е замърсяването, няма какво да коментираме. Докарват лигнитни въглища, докарват трици, докарват слама, докарват всичко и мешаме и биомаса, това е. Всичко правим, биомаса горим", каза Васил Васев, кмет на близкото Големо село. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
169 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.20 | 19:53

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини