Искат кръчмите и дискотеките в Студентски град да не работят до късно

  • 27 август 2012 10:21

  • 841
  • 0
Искат кръчмите и дискотеките в Студентски град да не работят до късно
©

Ресторантите и дискотеките в Студентския град в София още от началото на тази есен трябва да заработят с работно време като тези във Великобритания, предлагат от Сдружение "Майки срещу насилието" в Студентски град.

"Ако приложим на практика британския опит и у нас, със сигурност занапред ще има много по-малко сбивания и пиянски изстъпления пред заведенията в Студентски град", твърдят те в отворено писмо и призовават кмета на район Студентски да издаде заповед, с която да ограничи работното време до 23 часа за заведенията и до 1 часа през нощта за клубовете, информира БНР.

Студентски град не съществува в смисъла на онова, което помним отпреди 20 години, заяви в ефира на "Преди всички" по БНР  кметът на район Студентски Димитър Дилчев. "Това е един съвсем обикновен квартал на София, в който освен общежития има много жилищни сгради, сгради с обществено обслужване, офиси и търговски обекти. Отдавна няма пространство, което да се затвори само за сгради с академична насоченост, общежития и библиотеки. Затова и няма как предложението на това сдружение да се приложи на практика. Що се отнася до самото предложение, аз съм съгласен с него. В един затворен студентски кампус не може да има нито дискотеки, нито търговски обекти, дори те да работят до 1 часа. За момента не виждам начин, няма нито нормативната база, нито закони, които позволяват такава заповед да бъде издадена", добави той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини