До 30 000 лв. могат да получат хора с трайни увреждания за самостоятелна стопанска дейност

  • 19 март 2024 11:43

  • 462
  • 2
До 30 000 лв. могат да получат хора с трайни увреждания за самостоятелна стопанска дейност
© Novini.bg/ Canva

До 30 000 лв. могат да получат хора с трайни увреждания за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Проектите им ще бъдат финансирани от Агенцията за хората с увреждания, като собствено участие не е необходимо. Срокът за кандидатстване с проектни предложения е до 23 април тази година.  

Средствата могат да бъдат използвани за инвестиционни разходи, учредяване на ново предприятие, строително-ремонтни работи, оборудване на работни места, обучение на собственика на предприятието, както и за покриване на минимален стартов капитал. Нужно е кандидатите да са с 50 и над 50% намалена трудоспособност и да не участват като собственици или съдружници в друга фирма. След извършване на предвидените основни дейности, собствениците на предприятията имат задължение активно да работят само в тях и в техен интерес, обясниха от социалното министерство. 

Социалният министър се ангажира с адекватна подкрепа за хората с увреждания

На 15 март Агенцията за хората с увреждания започна кампанията за 2024 г. за набиране на проектни предложения за рехабилитация, интеграция и осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Проектите ще се приемат до 19 април т.г. По тях с до 16 000 лв. ще се финансират обучения за хора с увреждания, дейности за придобиване на умения за самостоятелен живот, рехабилитация, арттерапия, посещения на културни събития.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.19 | 15:24

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man
Аха

2024.03.19 | 12:08

1
Поредния "механизъм" за източване на пари ... ункално грозна и жалка история е тая територия...

Добави коментар

Водещи новини