Деница Сачева: Силата на социалната система е в обичта към хората

  • 19 март 2024 10:55

  • 694
  • 0
Деница Сачева: Силата на социалната система е в обичта към хората
© фб

Коментар на Деница Сачева, депутат от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, бивш министър на труда и социалната политика, народен представител в състава на 4 парламента досега от своято политическа група.

Силата на социалната система е в обичта към хората.

В способността да чуваш различни истории и да даваш без да искаш нищо в замяна.

България разполага с много такива социални работници. Знам го от опит. И в Световния ден на социалната работа им благодаря! За всеотдайността и себераздаването. За това, че отстояват твърдо принципите на солидарното общество. Че не се отказват, въпреки че тяхната работа често остава невидима. При проблем, инцидент или криза социалните работници винаги са сред първите, които помагат на нуждаещите се. Във време, в което разделителните линии изглеждат повече от добродетелите и всяка тема се превръща в конфликт, тяхната работа става все по-значима.

„Социален работник“ е професия на бъдещето.

Защото технологичният напредък и експанзивното използване на изкуствен интелект усложняват допълнително човешките отношения и създават нова по-голяма голяма нужда от грижа. За да бъдат на висотата, която ще изисква новото време, социалните работници трябва да бъдат подкрепени. Както с по-високи възнаграждения, така и с политика за създаване на допълнителни кадри, обучения и ясен път за кариерно развитие. И трябва да го направим не просто за тях, а за да постигнем хармоничното общество, в което всички искаме да живеем.

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
694 0

Свързани новини

Водещи новини