Обсъжда се възможността за създаване на Център за обучение на зоопаркови служители към Тракийски университет

  • 15 март 2024 15:24

  • 134
  • 0
Обсъжда се възможността за създаване на Център за обучение на зоопаркови служители към Тракийски университет
© Тракийски университет

Създаването на Център за обучение на зоопаркови служители беше обсъдено по време на работна среща между ректора на Тракийски университет проф. д-р Добри Ярков и основателя на организацията „Bio/Zoo Information – Worldwide Zoo and Wildlife Service“  Майкъл Йоргенсон, който е международен консултант и акредитиран член към Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумитe. Toва съобщиха от пресцентъра на старозагорското висше училище.

Предвижда се специализираният обучителен център да бъде насочен към първоначалната подготовка и последващо продължаващо обучение на служители, които се грижат за животни в зоопаркове, зоокътове, спасителни центрове, приюти за животни, както и работещи в зоомагазини. 

Белоглаво лешоядче се излюпи за първи път в зоопарка в Стара Загора

„Изключително щастлив съм, че специалист като вас вижда в лицето на Тракийски университет надежден партньор за осъществяването на такава новаторска идея“, посочи проф. Ярков по време на срещата. „Ще направим всичко необходимо, за да работим заедно в тази посока и максимално скоро при нас да има такъв обучителен център, в който да се подготвят специалисти от целия Балкански полуостров“, каза още ректорът.

„Идеята е обучителните програми да бъдат насочени не само към специалисти от нашата страна, но и от целия Балкански полуостров. Освен Тракийски университет, зад инициативата застават още експертите от Спасителен център за диви животни на „Зелени Балкани“, ръководството на няколко зоопарка от цялата страна, сред които и старозагорския, подкрепен от община Стара Загора“, уточнява от университета..

Последвайте канала на

Нора Виткова
134 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини