Водещите новини! Пуснаха от ареста мъжа, пребил жена си в Бобов дол. Кой ще ръководи временно Синода? (и още…)

  • 14 март 2024 13:28

  • 473
  • 2
Водещите новини! Пуснаха от ареста мъжа, пребил жена си в Бобов дол. Кой ще ръководи временно Синода? (и още…)
© FB/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 14 март   

 

С определение на съда на обвиняемия е взета мярка за неотклонение гаранция в пари в размер на 1000 лева.

Районна прокуратура – Кюстендил ще я протестира пред въззивната инстанция - Окръжен съд – Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Мъжът, пребил жена си в Бобов дол, излиза от ареста срещу парична гаранция

***


В районния съд в София започна делото срещу Григор Димов, заплашвал министъра на отбраната Тодор Тагарев.

На първото заседание по делото в края на ноември миналата година се оказа, че Димов не е получил в срок обвинителния акт и затова началото на процеса беше отложено. Освен това тогава и Тодор Тагарев не е бил редовно уведомен.

Прокуратурата даде на съд Димов за това, че на 4 юли изпрати на министъра на отбраната заплашително съобщение на личния му профил във Фейсбук. По случая беше образувано досъдебно производство.

Започна делото срещу Григор Димов, заплашвал министъра на отбраната

***


Срокът за определяне на наследник на Патриарх Неофит е четири месеца - до средата на юли 2024 г.

Припомняме, че Светият Синод се събира днес на извънредно заседание, на което ще обсъжда стъпките за църквата след кончината на Патриарх Неофит.

Ето кой временно ще ръководи Синода след кончината на патриарх Неофит

***


Единствените "конкуренти", с които Путин ще се сблъска на предстоящите избори, ще бъдат символични кандидати от официално разрешените "опозиционни" партии - всички те полагат огромни усилия, за да избегнат всякаква критика към него и гледат да подкрепят войната му в Украйна. Същото може да се каже и за всички останали големи медии в Русия.

"Вашингтон Поуст": Следващият мандат на Путин е незаконен, време е светът да му го каже

***


Норвегия планира тази година да увеличи разходите си за отбрана до 2% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, каза премиерът Юнас Гар Стьоре, цитиран от Ройтерс.

„Ситуацията с политиката за сигурност е сериозна. Трябва да живеем с много по-опасна и непредсказуема Русия, вероятно за дълго време", каза Стьоре в изявление.

Норвегия ще увеличи разходите си за отбрана на 2% от БВП още тази година

***


Лидерът на нидерландската Партия на свободата Герт Вилдерс смята, че е противоконституционно и недемократично той да не стане министър-председател, при положение че неговата партия е най-голямата.

Той каза това тази сутрин, преди да се срещне с главния преговарящ Ким Пютерс, предаде Националната информационна агенция на Нидерландия АНП. Поради блокирането от страна на партии Нов обществен договор (НОД) и Народната партия за свобода и демокрация (НПСД), Вилдерс заяви, че се е оттеглил, но не по свое желание.

Герт Вилдерс: Недемократично е да не стана премиер

***


Израел ще се опита да "наводни" ивицата Газа с хуманитарни помощи от различни входни пунктове, заяви снощи главният военен говорител на израелските въоръжени сили в момент, когато международният натиск за справяне с нарастващия проблем с глада в обсадения анклав се засилва, предаде Ройтерс.

Говорител на израелските въоръжени сили заяви, че Израел ще "наводни" Газа с помощи

***


Кремъл заяви днес, че коментарите на руския президент Владимир Путин в интервю за държавна медия не представляват заплаха за използване на ядрено оръжие, предаде Ройтерс.

Вчера Путин предупреди Запада, че Русия технически е готова за ядрена война и че ако САЩ изпратят войски в Украйна, това ще се смята за значителна ескалация на конфликта, пише БТА.

Кремъл: Коментарите на Путин относно ядрените оръжия не са заплаха, че ще бъдат използвани

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
473 2

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:28

2
❤️ Г­­­о­­­р­­е­­щ­­­и­ ­м­о­м­и­­ч­­­е­т­­а­­ ­­­в­и­­­ ­­­о­ч­­­а­­­к­­в­а­­т ­­­-­ X­­1­­­8­­.­­F­U­­N

2024.03.14 | 17:04

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------>> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини