Маргарита Попова кани студенти в Комисията по помилвания

  • 26 август 2012 16:58

  • 505
  • 0
Маргарита Попова кани студенти в Комисията по помилвания
©

Стажантска програма към Комисията по помилванията ще бъде организирана в рамките на 140 часа. Програмата ще бъде основана на конкурсен принцип. Това съобщи в к.к. „Албена” вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

За участие в стажантската програма към Комисията по помилване ще бъдат поканени студенти от български университети и българи от чужди университети, които имат интерес към наказателно право, към социалните политики и въобще работата на Комисията по помилванията.

„Искаме да покажем, че помилването не е просто една молба, изпратена от някой гражданин, който в момента е лишен от свобода, а една много по-широка, с много по-силен социален заряд държавна политика. Хората, не само юристи, а и студенти в специалност „Публична администрация”, е хубаво да се запознаят с това, което се прави от вицепрезидента, в рамките на тази комисия. Така ще ангажираме младите хора към българската институция, към нейните правомощия, към това, което тя може да прави, а ние можем да правим много, ако не четем елементарно Конституцията, и ако имаме много повече и по-високи познания, тоест, ако сме интелигентни”, обясни вицепрезидентът Попова.

Кандидатите в стажантската програма трябва да са студенти от трети курс, които трябва да са положили изпита си по наказателно право, да имат представа от конституционно право, основно студенти от специалностите „Право” и „Публична администрация”.

Искаме да създадем условия за участието на българите в чужбина във всички политики, които правят правителството и българската държава, каза още вицепрезидентът. По думите на Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на - българите и българските общности зад граница искат да участват във всички политики на българската държава и ние сме длъжни да им дадем възможност.

„В противен случай, Стратегията на държавата за българите в чужбина ще остане един институционален механизъм, нещо, което урежда вътре институциите в държавата и нещо, което десетилетия наред е гнетило и е оставяло у българите в чужбина неудовлетвореност. Не ми се иска това да се случва и сега”, каза вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

„Задачата ни е и да мотивираме младите хора да останат в България, но не по онзи старомоден начин „не излизайте, не отивайте навън”, а напротив: аз винаги казвам „отивайте по широкия свят, вижте там какво става, кой прави политика и как”, и с повече знания и умения, с много широки знания от утвърдените демокрации, който иска - ще се върне тук, който желае да остане там, би могъл да помага, ако ние имаме разумна политика за българите извън България, така че аз не бих им казала да не ходят. Нека да създадем условия в държавата, така че ако те се върнат, да могат да участват”, каза Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на.

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на участва в студентската инициатива „Летен университет 2012” в хотел „Добруджа” в курортния комплекс „Албена”. Вицепрезидентът изнесе лекция пред студенти от висши училища в цялата страна на тема „Президентската институция и взаимодействието й с другите власти”.

Последвайте канала на

505 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини