Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи дарение от австрийска организация

  • 11 март 2024 13:04

  • 165
  • 2
Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи дарение от австрийска организация
© Pixabay

Общинският приют за безстопанствени кучета в Казанлък получи 800 килограма суха храна и консерви от австрийските си партньори от организацията Tierhilfe süden Austria, съобщиха от пресцентъра на местната администрация, предаде БТА. В приюта има обособено помещение за съхранение на храната, отговарящо на изискванията на Областната дирекция по безопасност на храните. 

От администрацията посочват още, че от началото на настоящата година се отчита ръст на броя на осиновяванията на кучета, както и повишена заинтересованост на хората относно предимствата на осиновяването. 

С подкрепата на местната администрация и широката доброволческа мрежа, освен намаляване на популацията на бездомните кучета, приютът цели и насърчаване на обществото за хуманно отношение и проява на отговорност към животните. 

Договорът за сътрудничество на общинския приют с австрийската организация е подписан в началото на годината, сочи сайтът на общината. Фондацията ще подпомага дейността на приюта чрез организиране на кастрационни кампании два пъти годишно, ще предоставя храна, медикаменти и консумативи. Договорът е за срок от четири години. Общинският приют за безстопанствени кучета е изграден в Казанлък през 2005 година. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
165 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДАЙТЕ МЕКИ ШАПКИ

2024.03.11 | 21:26

2
ДА СТАНАТ И ТИЯ ЧОВЕЦИ!

2024.03.11 | 15:47

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини