Удължават програмата "Топъл обяд" в София

  • 07 март 2024 15:07

  • 172
  • 1
Удължават програмата "Топъл обяд" в София
© Булфото

Ще бъде разгледана възможността да бъде увеличена стойността за услугата „Топъл обяд“ на следващо заседание на Столичния общински съвет. Това стана ясно по време на днешната сесия на общинските съветници, на която те гласуваха програмата да бъде удължена през 2024 г. и 2025 г. в 14 столични района. Дофинансирането на дейността ще бъде от столичния бюджет, а за година това са 800 000 лв.

В момента от услугата „Топъл обяд“ се възползват 1089 души в 14 столични района, като се прие район „Надежда“ да се обслужва от общинското дружество „Социален патронаж“, тъй като към момента той остава непокрит.

Около 50 000 души ще бъдат подкрепени с топъл обяд от януари

От топла храна се възползват най-уязвимите групи от обществото, предимно възрастни хора, уточни зам.-кметът по направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ Надежда Бачева.

В момента един "храноден" е на стойност 3.20 лв., но се предлага неговата стойност да бъде увеличена на 6 лв., а разликата от 2,80 лв. да бъде за сметка на общинския бюджет.

На днешното заседание стана ясно още, че ще бъдат обследвани всички обществени сгради от образователната инфраструктура на територията на Столичната община, след новината, че в новия корпус на Френската гимназия не е предвидено осигуряването на достъпна среда.

Липсата на достъпна среда е една от 41 нередности, които бяха открити по отношение на новия корпус на Френската гимназия, като 39 вече са отстранени, каза Борис Бонев.

Остава да бъде отстранена и кривата настилка във физкултурния салон, като ще бъдат проверени и останалите сгради, които са част от проекта за финансиране на Френската гимназия.

Последвайте канала на

Нора Виткова
172 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.07 | 17:00

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини