Водещите новини! На посещение у нас: лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановская. Осъдиха „Шейново“ за разменените бебета (и още…)

  • 05 март 2024 19:18

  • 3356
  • 1
Водещите новини! На посещение у нас: лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановская. Осъдиха „Шейново“ за разменените бебета (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 март   

 

„Примерът на Беларус е нагледен и тъжен пример за това как в една развита европейска държава, с много добро образование, наука, технологии и развита икономика, може да бъдат счупени, казано разговорно, демократичните правила. Резултатът от това да бъде установяването на една диктатура, която не позволява развитието на каквото и да било опозиционно или демократично движение в държавата“.

Това заяви премиерът Николай Денков след срещата си с лидера на беларуската опозиция Светлана Тихановская в Министерския съвет. 

„Ако имаш различно мнение изборът е - или да попаднете в затвора или да напуснете държавата. Това е пример, който всички трябва да имаме. Няма държава, която да е застрахована от такова развитие. Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила.  

Да няма хора, които да имат неограничена власт“, посочи още Денков.

Премиерът Денков: Беларус е пример как може да бъдат счупени демократичните правила

***


Премиерът Николай Денков депозира оставката си в Народното събрание, съобщиха от Министерския съвет.

Припомняме, че според соговорката между "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС, Денков трябваше да подаде оставка на 6 март. 

Премиерът Николай Денков подаде оставка

***


Лидерите на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), начело с Николай Денков, ще преговаряме с екипа на ГЕРБ-СДС, каза Кирил Петков в парламента във връзка с проекта на споразумение на ГЕРБ-СДС за съвместно управление в рамките на мандата на 49-ото Народно събрание и механизма за вземане на решения. 

Лидерите на ПП-ДБ, начело с Николай Денков, ще преговарят за коалицията с ГЕРБ

***


„Днес Бойко Борисов ми се видя много омекнал. Негови бивши министри се държаха като мажоретки на Националното съвещание на ГЕРБ и да помпат мускули там. 

Делян Добрев е главен енергетик на ГЕРБ и не спира да критикува, но не съм го чул дума да обели за Руски поток и "полегнала" ли е България пред Путин. 

Бойко Борисов беше обявил, че до 8 март трябва да се случи всичко или отиваме на избори. Ние едва днес получихме проекта на споразумение при положение, че от ГЕРБ твърдяха, че този документ е готов от преди пет дни. 

За нас най-важно е да се решат проблемите с регулаторите и да се довърши съдебната реформа. Аз никъде не видях в този документ ГЕРБ да говори за проблеми с главния прокурор. Аз лично призовах г-н Сарафов да напусне поста си докато текат разследванията за Нотариуса и "Осемте джуджета"“.

Настимир Ананиев: Днес Борисов ми се видя омекнал, а бивши негови министри се държаха като мажоретки

***


Майката, подала сигнала за разменените бебета, осъди болница „Шейново”, предава NOVA. Решението е на Софийски градски съд.

Семейството заведе иск срещу лечебното заведение за претърпени неимуществени вреди. Той беше в размер на 300 000 лв. Съдът е преценил, че семейството следва да бъде обезщетено със 100 000 лв.

За скандалния случай стана ясно в края на 2022 г., а в началото на миналата година децата бяха върнати на биологичните им родители. 

Осъдиха болница "Шейново" за разменените бебета

***


Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) Рафаел Гроси заминава днес за Русия, където ще се срещне с президента Владимир Путин и ще обсъди "опасната" ситуация в украинската Запорожка АЕЦ, предаде Франс прес.

„Смятам, че е много важно да поддържаме това високо ниво на диалог и с двете страни" в конфликта, заяви Гроси вчера при откриването на тримесечната среща на Управителния съвет на МААЕ във Виена.

Генералният директор на МААЕ заминава за Русия, където ще се срещне с Путин

***


Ръководителят на руската отбранителна компания „Ростех“ Сергей Чемезов заяви на 4 март, че най-модерният руски основен боен танк Т-14 „Армата“ е постъпил на въоръжение в руската армия, но няма да бъде разположен в Украйна. Според него това се дължи на високите разходи, ограничаващи мащабното производство.

Към днешна дата е почти сигурно, че ОБТ (основен боен танк) Т-14 „Армата“ не е бил разположен в Украйна. Това е много вероятно поради потенциалните щети за репутацията при загуба на „престижната“ машина в битка и изискването за производство на по-големи количества ОБT, което може да бъде задоволено само от други варианти, е изводът, който прави британското разузнаване.

Експерти предположиха защо Русия не изпраща най-модерния си танк на фронта в Украйна

***


Френският президент Еманюел Макрон призова днес в Прага съюзниците на Украйна „да не бъдат страхливци“ пред лицето на една „станала неудържима“ Русия, като изглежда направи връзка със спорните си коментари относно възможността за изпращане на западни войски в раздираната от война страна, предаде Франс прес.

След идеята за изпращане на западни войски в Украйна: Макрон призова съюзниците на Киев да не бъдат „страхливци“

***


Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на командващия стратегическата авиация на Русия генерал-лейтенант Сергей Кобилаш и командващия руския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов, става ясно от прессъобщение на МНС, цитирано от ТАСС.

В изявлението се отбелязва, че двамата носят отговорност за военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в контекста на конфликта в Украйна.

Международният наказателен съд издаде заповед за арест на командващите руската стратегическа авиация и Черноморски флот

***


Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на "Хамас", откриван някога в ивицата Газа, предаде ДПА.

Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на "Хамас" в ивицата Газа

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 21:01

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини