Стари автомобилни гуми замърсяват поречията на реки и земеделски земи край Пловдив

  • 05 март 2024 13:28

  • 395
  • 1
Стари автомобилни гуми замърсяват поречията на реки и земеделски земи край Пловдив
© Pixabay

Стотици автомобилни гуми излезли от употреба замърсяват поречията на реки и земеделски земи около Пловдив.

Регионалната екоинспекция разпореди проверка на територията на всички общини в областта. Природозащитници и лицензирани вносители на гуми алармират, че проблемът може да се задълбочи, защото мощностите за рециклиране у нас не са достатъчни, а от тази година европейските страни вече не могат да изнасят стари гуми в Индия и Китай.

Само на километър от Пловдив бреговете на Марица са превърнати в импровизирано гробище за гуми. До местата се стига само по черни пътища. Всеки месец пастири откриват нови камари от черни каучукови изделия.

Други следи от извършителите няма, разказва БНТ.

По данни на екоинспекцията в Пловдив, за две години в областта са направени 21 проверки за изхвърлени стари гуми. Дадени са 6 предписания за установени нарушения, които са били изпълнени. Но гумите остават - и на брега на реката и във водата.

Жители на ловешко село сигнализират за образувало се от години сметище

Последвайте канала на

Десислава Станева
395 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.05 | 17:47

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини