И Русе отбеляза трети март

  • 03 март 2024 13:05

  • 223
  • 2
И Русе отбеляза трети март
© Булфото

В Русе празникът започна край Паметника на свободата с тържествената церемония по приемане на почетния караул. Епископ Макарий от Русенската Света Митрополия отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите за Освобождението на родината.

Областният управител на Русе Данаил Ковачев и кметът Пенчо Милков произнесоха празнични слова. Бяха поднесени венци и цветя, както от институции, така и от много граждани, дошли с децата си на тържеството.

Играеше се и най-дългото хоро, организирано от клуба за народни танци „Родолюбец" кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро. Танцьорите очакват любителите на българския фолклор от 12:00 до 14:00 ч. в Парка на младежта, предава БНТ.

Румен Радев: Трети март е много повече от един исторически триумф

Празничната програма в града продължава с концерт-спектакъла „Поклон и памет", с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и Фолклорен танцов театър „Найден Киров". а вечерта актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов" ще представят „Епопея на забравените" по Иван Вазов.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
223 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:25

2
❤️ Г­о­­р­е­­щ­и­ ­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­­е­т­а­­­ ­­­в­и­ ­о­ч­­­а­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­ X­1­­8­­­.­F­­­U­­N

2024.03.03 | 16:23

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> shout.to/keto

Добави коментар

Водещи новини