Столичната община отбелязва 3 март със серия от инициативи

  • 03 март 2024 11:10

  • 284
  • 2
Столичната община отбелязва 3 март със серия от инициативи
©

По повод националния празник на България 3 март сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на българското знаме от 18:30 ч., съобщи пресцентърът на Общината.

Цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено, ще бъдат проектирани на основната фасада на Общината на ул. “Московска“ 33. За празника столичани и гостите на града ще могат да посетят безплатно Софийската градска художествена галерия и Регионалния исторически музей. Филиалите на Софийската градска художествена галерия – галерията музей „Дечко Узунов” и галерия „Васка Емануилова” също ще са със свободен вход. Галериите ще работят с празнично работно време от 11:00 ч. до 18:00 часа.

Регионалният исторически музей - София отваря безплатно врати за постоянната си експозиция и временните изложби в сградата на площад "Бански" №1, археологическите останки под бул. "Княгиня Мария Луиза" в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“, археологическото ниво на храм „Света София“ и Триъгълната кула на Сердика. На празника безплатно ще се движи и атракционна линия от ретро автобуси “Чавдар” и „Икарус“ от „Орлов мост“ до Националния исторически музей. Атракционните курсове от "Орлов мост" до Националния исторически музей с реставрираните автобуси „Чавдар 130“, „Чавдар 11М4“ и "Икарус 280" ще бъдат безплатни за столичани и гостите на града. Линията ще се изпълнява с три автобуса на всеки 20 минути, като първото тръгване от Орлов мост е в 10:00 ч., а последното тръгване от НИМ - в 19:06 часа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
284 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.03 | 16:25

2
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> shout.to/keto
ес

2024.03.03 | 12:23

1
Столичната община и кметчето сигурно ги болят мишите сърчица, че няма да веят украински знаменца, поне днес

Добави коментар

Водещи новини