МЗХ разреши отстрела на проблемната мечка в Смолянско

  • 01 март 2024 18:25

  • 3245
  • 3
МЗХ разреши отстрела на проблемната мечка в Смолянско
© Pixabay

Министерство на земеделието и храните разреши на Държавно горско стопанство-Смилян да организира и осъществи разстрела на кафявата мечка (Ursus arctos) в Смолянско. Издаването на разрешителното се наложи след констатиране на нанесени щети върху домашен добитък и ще бъде валидно до 31 декември 2024 г.

Нападенията от проблемната мечка са констатирани в периода от 15 януари до 16 февруари 2024 г. в местности, намиращи се на сравнително близки разстояния (1.5-2 км. в права линия), а именно в селата Турян и Черешово, община Смолян. 

Държавното горско стопанство в с. Смилян отправи искане да се разреши отстрел на проблемна мечка

Установените общо четири нападения са в един район, което сочи, че пораженията над домашни животни и говеда са нанесени от един и същи екземпляр кафява мечка. Те са описани в протоколи от комисия, в която участват представители на Регионална дирекция по горите-Смолян, Държавно горско стопанство-Смолян, Регионална инспекция по околна среда и водите Смолян, Областна администрация Смолян и Община Смолян, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.01 | 21:37

3
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

2024.03.01 | 20:09

2
Не знам как са установили, че един и същ мечок стои зад всички нападения, но ако въпреки това е издадено разрешение за отстрел, сек*сапилната Владиславчица трябва да го убие. Звярът заслужава достойна и героична смърт, причинена от красива жена като нея.
baba

2024.03.01 | 18:59

1
Проблемна е защото иска да Е......БЕ путинисти,Костадинов ,Нинова и т.н.

Добави коментар

Водещи новини