Близки и приятели се простиха с големия актьор Славчо Пеев

  • 29 февруари 2024 17:53

  • 2424
  • 4
Близки и приятели се простиха с големия актьор Славчо Пеев
© Bulphoto

Днес се сбогувахме с актьора Славчо Пеев. Поклонението пред обичания актьор се състоя от 11 ч. до 12:30 ч. в Сатиричния театър „Алеко Константинов“.

"Отиде си един от най-ярките представители, изградили не само Сатиричния театър, но киното и телевизията. Един изключителен театрал, последен мохикан, който вече е в небесния театър и който ще липсва много". С тези думи близки и приятели изпратиха големия български актьор.

"Отиде си от нас един от най-ярките представители на това изключително поколение, което изгради не само

Сатиричния театър, но изгради киното, телевизията, даде съвсем друг тласък", каза пред БТВ директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. 

Отиде си актьорът Славчо Пеев

Той каза още, че актьорът ще има стол в Сатиричния театър, който ще носи неговото име.

Министърът на културата Кръстю Кръстев също изпрати знаменития ни актьор в последния му път.

"Славчо Пеев първо беше голям театрал, после беше изключителен актьор, после най-скромният човек, който съм виждал, с онова, което правеше, и онова, което създаваше. Той бе смирен, в същото време целеустремен, знаейки какво иска да направи, и отстоявайки неговата правда до край. За мен той е един от истинските мъже на България", каза Кръстев.

Актрисата Александра Сърчаджиева заяви, че винаги трябва да имаме памет и да направим така че никога да не забравяме личности като Славчо Пеев, защото едва ли ще има повече като него.

"Нито един от нас няма да има шансовете да изиграе като техните роли. За огромно съжаление - Сатирата се събра горе", каза актрисата.

Държавният глава Румен Радев също изрази съболезнования на семейството, близките и колегите на легендарния български актьор.

"Почитателите на театъра и киното завинаги ще помнят чувството, с което Славчо Пеев играеше, както и неговия интелект и пословичната духовитост", заяви Радев в съболезнователното писмо.

Президентът посочи десетките значими роли в театъра, киното и телевизията, които издигат името на Славчо Пеев сред плеядата майстори на хумора и актьорското изкуство у нас. Като една от емблемите на сатирата той и неговият достоен принос заслужават подражанието на младите творци и най-високо уважение от всички нас.

През 2018 г. Славчо Пеев бе удостоен с Награда за цялостен принос към хумора и сатирата на името Георги Калоянчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2424 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 09:31

4
❤️ Г­­­о­­­р­е­­­щ­­­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­­ч­­­е­­т­­­а­­­ ­­­в­и­­­ ­о­­ч­­­а­к­­в­­­а­т ­­­-­ X­1­8­­.­­­F­­U­­­N
СИГУРНО МИРИШЕ

2024.02.29 | 18:19

2
ДА СИ ЕВЕ МАЙКАТА! :)

2024.02.29 | 18:20

3
НА ЛАЙ НО!
ЩО Е ЗАТВОРЕН САНДЪКА

2024.02.29 | 18:17

1
ДА СЕ Е РАЗЛОЖИЛ? :)

Добави коментар

Водещи новини