Строежът на "Хемус" на Боаза и Плевен изостава

  • 29 февруари 2024 09:51

  • 611
  • 0
Строежът на "Хемус" на Боаза и Плевен изостава
© Булфото

Проверка на областния управител на Ловеч Виктор Стойчев е установила, че участъкът на АМ "Хемус" между пътните възли "Боаза"и "Плевен" се строи, но с по-бавни темпове от предвиденото. Според изпълнителите на обекта работата ще бъде ускорена от началото на март, за да се навакса изоставането, предаде БНР.

Виктор Стойчев поясни, че е бил на обиколка по ЛОТ-2 - участъкът, който е и най-тежкият за строителство заради силно пресечения терен.

Регионалният министър: На 20 февруари откриваме тунел "Железница", той е първият с хеликоптерна площадка

"Строи се на автомагистрала "Хемус" въпреки трудностите. В момента се издигат колоните на най-дългия виадукт, така и изкопни дейности. Работят усилено по депонирането на скална маса, която да служи за основа на бъдещи участъци. Уверението на техническите лица, ръководещи обекта е, че след 1 март ще ускорят темповете и ще наваксат забавянето към момента на ЛОТ-2", поясни той.

Стойчев допълни, че според строителите, ЛОТ-2 трябва да бъде завършен до две години. Почти са готови ЛОТ-ове 1 и 3: "Трасето е видимо. Остават довършителни дейности по тях, но не могат да бъдат пуснати в експлоатация, без ЛОТ-2 да съществува".

Строителите са отчели, че изграждането на новите участъци от магистралата се бави заради финансирането и недостига на работна ръка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини