Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив

  • 29 февруари 2024 07:38

  • 496
  • 2
Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив
© Novini.bg/ Canva

Протест срещу строеж на детска ясла в Пловдив – хората в район „Тракия“ твърдят, че тя трябва да се построи някъде другаде, за да се запази зелената площ между блоковете.

„Детето ми играе тук всеки ден – на тези зелени площи. Вече сме събрали над 200 подписа, но очакваме да се съберат още толкова. Ние сме добре подготвени за разговора с кмета“, обяснява Гергана, която живее в една от жилищните сгради в района.

„На територията на квартал „Тракия“ има много поземлени имоти, които са със статут на детско заведение. Те са значително по-подходящи, тъй като точно този зелен терен е изцяло затворен от блоковете. Има много деца, които играят на тази зелена поляна“, каза и Стефани Тодорова, която е председател на инициативния комитет.

Останалите хора, които са се събрали, за да протестират, също настояват да се запази тази площ, за да играя свободно децата на импровизираното игрище и на детската площадка.

„Моето мнение е, че трябва да се изиска от кмета на Пловдив и от районни кмет да запознаят живущите тук с всички общински телени и те да бъдат обявени в кметството на район „Тракия“. Това игрище тук трябва да се обезопаси, защото съм забелязал, че топките излизат на уличното платно“, твърди адвокат Благой Стоянов.

Протест в Пловдив за демонтажа на паметника на Альоша

„По време на предизборната кампания многократно заявих, че ще работя в този район да бъде изградена нова детска ясла. През 2007 г. са отредени 6-7 терена за изграждане на ясли, градини и училища. На тези терени не може да се изгради мол или друга сграда, а детско заведение“, поясни и районният кмет Георги Гатев.

Той поясни обаче, че  към момента няма осигурено финансиране за изграждането на детска ясла и в момента се кандидатства за тези средства.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.29 | 09:46

2
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo
starshinaтa58

2024.02.29 | 08:19

1
едни искат,други не искат. прост народ,няма угодия

Добави коментар

Водещи новини