GOLF 4 CIRCULARITY

  • 27 февруари 2024 11:35

  • 290
  • 1
GOLF 4 CIRCULARITY
© GOLF 4 CIRCULARITY

Как да се повиши информираността на младите относно ключови европейски политики като Зелената сделка и Плана за кръгова икономика? Как да се насърчи заетостта, масовият спорт и качеството на обучение? На тези и на още много важни за обществото ни въпроси отговаря мащабен европейски проект, който стартират Сдружение „Приятели на българския голф“ и Българската голф асоциация.

Проектът GOLF 4 CIRCULARITY (Project: 101133954 — GOLF 4 CIRCULARITY — ERASMUS-SPORT-2023), съфинансиран по програма „Еразъм +“ на Европейски съюз, ще работи за създаване на иновативно обучение на младежи по кръгова икономика чрез спорта голф. В проекта ще обединят усилия седем организации от спорта, образованието и науката – голф асоциациите на България, Македония, Австрия и Исландия, Университет „Аристотел“ в Солун, Гърция, и Изследователски институт по кръгова икономика CERC, Франция. Координатор на проекта е сдружение „Приятели на българския голф“.

„В основата на проекта е заложено използване на голфа като средство за подобряване на уменията за заетост на младите хора. Този проект надгражда и развива усилията ни да популяризираме голфа сред подрастващите в България и да им осигурим възможности за реализация и в спорта, и в живота. Уменията и познанията, които ще бъдат развити в рамките на проекта, ще допринесат за повишаване на интереса както към голфа като спорт за всеки, така и към важни моменти от дневния ред на Европа през следващите години“, сподели Денис Димитров, председател на сдружение „Приятели на българския голф“.

По проекта ще бъде разработен иновативен устойчив спортно-образователен модел на ниво европейски голф клубове с цел по-голяма масовост на спорта. 

Целта на този модел ще бъде да се подобри информираността по отношение на кръгова икономика и устойчивост в и чрез голф, като се наблегне върху развитието на умения за практикуване на голфа като масов спорт, насърчаване на двойни кариери на треньори и спортисти, подобряване на качеството на обучението на треньори и клубни мениджъри и повишаване на заетостта чрез голф. Проектът е насочен към голф треньори, клубни мениджъри и голф играчи на възраст 14-19 г., живеещи в 20 европейски общности, и цели да засили ролята на голф организациите в зелените политики в съответствие с Европейската зелена сделка и Плана за действие за кръгова икономика.

Чрез създаването на междусекторна транснационална мрежа от четири национални голф организации, водещ университет и изследователски институт за кръгова икономика проектът ще осигури експертен опит в голфа, дигитализацията, кръговата икономика и устойчивостта. Бързо променящият се съвременен свят изискват спортните организации да бъдат по-гъвкави и отзивчиви към нуждите на спортуващите. GOLF 4 CIRCULARITY ще предложи модел, даващ на участващите голф организации иновативни подходи и най-съвременни ресурси в образованието и обучението на техните голф кадри, за да допълнят и надградят спорта с личностно и социално развитие.

Освен това, този проект ще работи за повишаване качеството на обучението чрез въвеждане на изцяло нов STEM метод за голф обучение. Ще бъдат предложени активности за увеличаване на интереса към голфа сред учениците от средните училища и за популяризиране на природосъобразен начин на живот и социално сближаване.

Моделът GOLF 4 CIRCULARITY ще подкрепи четирите голф асоциации и техните общо 246 голф клуба в няколко ключови области: приобщаване, образованост, подобряване на живота чрез голф, развитие на спорта, развитие на обучението по голф и ангажираност към опазването на околната среда.

Последвайте канала на

Novini.bg
290 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 09:40

1
❤️ Г­­о­­­р­­е­­щ­и­ ­­­м­о­­­м­­и­­ч­­­е­­т­а­­ ­­в­­и­­ ­о­­­ч­­а­­к­­­в­­а­­т ­-­ X­­1­­­8­­­.­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини