Нови дървета бяха засадени в градския парк на Кубрат

  • 22 февруари 2024 13:39

  • 153
  • 1
Нови дървета бяха засадени в градския парк на Кубрат
©

Нови фиданки бяха засадени в градския парк в Кубрат, съобщиха от общинската администрация. В залесяването са се включили работни екипи към общината. Засадени са 15 дръвчета от вида "Явор", осигурени от Държавното горско стопанство в Разград, каза за БТА зам.-кметът Мирослав Йорданов. Той посочи, че в началото на октомври м.г. за гарантиране безопасността на хората, посещаващи парка, са отстранени няколко изсъхнали дървета.

По думите му сега, с новите насаждения, е продължена работата по поддържане и обогатяване на зелените площи в града. Предвидено е нови дръвчета да бъдат засадени и в няколко детски градини в общината.

От местната управа призовават посетители на парка да се грижат за новите дървета и да ги пазят от посегателства и вандалски актове. 

Градският парк в Кубрат е създаден през 1962 г. и съхранява в границите си ценно разнообразие от растителни видове. Носи името на шведския град Омол, с който Кубрат е побратимен. В парка се срещат над 50 растителни вида, сред които бял бор, чер бор, кипарис, хемикипарис, туя, тис, черна мура, ливански кедър, смърч, чинар, златен дъжд, явор, гинко билоба, полски ясен, шестил, бреза, върба, див рошков, орех и др.

Последвайте канала на

Нора Виткова
153 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.22 | 17:12

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини