Държавата ще следи всяко говедо с електронни джаджи!

  • 15 февруари 2024 15:02

  • 751
  • 0
Държавата ще следи всяко говедо с електронни джаджи!
© pixabay

Това не е майтап, на сериозно ще има Биг брадър по Оруеловски и за едрия и по-дребен добитък у нас. Повелята е европейска, съобщи ни я лично не кой да е , а земеделският министър след прекратените засега земеделски протести. Кои сме ние, че да не се съгласяваме с по-големите в европейското семейство - слушаме, рапортуваме и изпълняваме!? Пък и е крайно време да се сложи ред в оборите – в пряк и метафоричен смисъл.

„С тези електронни способи за идентификация, във всеки момент ще знаем къде се намира всяко едно животно“, обясни земеделският министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на. Той разясни също така, че от европата не са съгласни да дават пари за непроследими говеда и друг по-дребен добитък. Устройствата са два вида - за оборно отглеждани животни и за пасищно отглеждани животни.

„Стотици ферми са фалирали през миналата година, а в същото време заявените животни в системата за контрол на Българската агенция за безопасност на храните - ВетИС, броят им расте”, поясни министърът.

Тук съм напълно съгласна с неговите доводи. Аман от паразити, измамници и шарлатани, които са се впили като гадни кърлежи в тялото на държавата и смучат до пръсване от лакомия. Ще кажете, че помощите за земеделците основно идат от европата, ама нали ние, целокупните български данъкоплатци внасяме в общия бюджет на ЕС! Та демек пак ние си хрантутим и тези измамници. Заради тях страдат и читавите производители, които по тертип у нас винаги се пренебрегват и подритват. Защото на първа линия са тарикатите, както си знаем.

Дано с електрониката да се тури ред в авгиевите обори на държавицата ни!

 Дано и министърът да ни представи скоро програма как точно ще започне протежирането на родното производство, съсипано по „дълголетни причини” от едни други говеда. Не е честно обаче да ядем безвкусните чужди производства, защото 80% от плодовете и зеленчуците, около 40% от свинското и 90% от говеждото у нас били вносни.

Силно се надявам, чрез електронното наблюдение да се отървем най-после от всички злокачествени говеда, които пречат на земеделския и на държавния и партиен прогрес!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
751 0

Свързани новини

Водещи новини