Водещите новини! Президент на Монголия: Някога Русия е била част от нашата империя. Нотариуса и Пепи Еврото пазени от съдебната власт (и още…)

  • 13 февруари 2024 19:19

  • 3422
  • 4
Водещите новини! Президент на Монголия: Някога Русия е била част от нашата империя. Нотариуса и Пепи Еврото пазени от съдебната власт (и още…)
© Getty Images/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 февруари   

 

„Висшият съдебен съвет вече не може да си затваря очите така, както го правеше назад в годините“. 

„Много лесно дадено лице от криминалния контингент може да бъде направено сътрудник на службите. Така му се осигурява чадър и легитимация. Много хора се дивят за смяната на ЕГН-то или синия буркан на колата на някой криминално проявен. Фактически се оказва, че това е много лесно да се случи. Мартин Божанов произлиза от ниския контингент на уличната престъпност.

Постепенно виждаме как той създава връзки, които му позволяват да изгражда мрежи с такова голямо влияние“.

Малко са хората като съдия Цариградска, които са си позволили да не се предадат и да говорят, но от другата страна е имало пълно институционално бездействие".

Андрей Янкулов (АКФ): Групите на Нотариуса и Пепи Еврото са покровителствани от най-високите етажи на съдебната власт

***


„В тази машина за натиск участват активно магистрати от прокуратурата и от специализираното правосъдие", смята съдийката. 

Тя обясни, че по разследването била разпитана на 5 юли 2023 г. Няколко дни след това имало нови медийни публикации срещу нея, без информационен повод, освен разпита, който не бил публичен. Тогава уведомила Софийската градска прокуратура, че и се отправя ново предупреждение. 

Съдийката се спря на това, че не е разпитана пред съдия. "Ако на мен ми се случи същото, което на Мартин Божанов, това, което съм казала, няма да бъде използвано. Моята роля на свидетел и разобличител няма кой да изпълни", каза съдийката. 

„Ако мен ме няма, дали няма да има данни и това производство да бъде прекратено? Ами ако Божанов е бил свързан и с бившия главен прокурор Иван Гешев, и с други?", попита тя.

Съдия Цариградска: Подозирам, че съм била контролирана със СРС, може да има рискове за сигурността ми

***


Николай Стайков от Антикорупционния фонд: Божанов е ползвал клуба дни преди да бъде убит

***


Ние стигнахме до решение, което аз смятам за разумно, те смятат за разумно и затова подписахме споразумението. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по повод днешните протести на земеделци пред Министерски съвет. 

По думите му оставка на министър Вътев не е в основата на преговирите. 

„Ако има някакви допълнителни искания, след като са видели споразумението, да си го оформят по съответния начин, да си оформят по правилния начин, за да се срещнем и да ги обсъдим", допълни премиерът.

Премиерът Денков за земеделските протести: Оставката на министър Вътев не е основа за преговори

***


По наша информация има задържани двама служители на община Варна с подкуп.

Toвa съобщи за БТА зам.-кметът по сигурността Илия Коев. Той уточни, че те са задържани с белязани пари, като цялата сума е 2000 евро.

Служителите са задържани на външния паркинг на общината. Те са от голяма община, на ниско ниво са и се занимават с дейности на терен от „Строителен контрол“.

Двама служители на Община Варна са задържани с подкуп

***


След като в интервюто с американския журналист Тъкър Карлсън президентът на Руската федерация Владимир Путин обясни войната в Украйна с историческите претенции на Москва, бившият държавен глава на Монголия Цахиагийн Егбелдорж иронично сподели своя възглед за световната история, отбелязва германският вестник BILD.

Елбегдорж публикува карта на света, която показва очертанията на Монголската империя - в края на XIII век тя е включвала по-голямата част от територията на съвременна Русия.

След разговора с Путин. Намерих историческа карта на Монголия. Не се притеснявайте - ние сме мирна и свободна нация“, написа бившият президент на Монголия.

Монголия се разраства до голяма империя под управлението на Чингис хан. В годините на неговото управление Монголската империя е най-голяма в историята на човечеството. По-голяма е единствено Британската империя от началото на XX век.

Бивш президент на Монголия припомни на Путин: Някога Русия е била част от нашата империя

***


„Пожар избухна на територията на завод в Москва, произвеждащ бойни самолети МиГ", предаде израелската медия мигнюз.

„Инцидентът стана днес в цех, в който се извършват ремонтни дейности. Над предприятието, намиращо се в северната част на руската столица, се издигнаха кълба дим. Огнената стихия обхвана площ от 70 квадратни метра", добави изданието.

„Към мястото на инцидента бяха изпратени екипи огнеборци, които потушиха пожара за около 30 минути", посочи още мигнюз.

Пламна завод за МиГ-гове в Москва

***


Полският министър на земеделието се извини за действията на протестиращи полски фермери, които разсипаха украинско зърно на границата между двете страни – "проява на отчаяние", която предизвика гнева на Украйна, предаде Франс прес, цитирани от БТА. 

„От името на полските фермери се извинявам за тази проява на отчаяние и моля да разберете тяхната изключително трудна ситуация", каза снощи министър Чеслав Шекерски. „Това не е правилната форма на протест, но често се използва от фермерите в различни страни", допълни той.

Полша се извини за разсипването на зърно на украинската граница

***


За по-малко от десет години числеността на полските въоръжени сили се е увеличила приблизително два пъти: от 95 хиляди на 200 хиляди души, пише The Times. 

Но крайната цел на Полша е армия от 300 000 души, което би я направило най-голямата сухопътна армия на НАТО в Европа.

The Times: Полша прави най-голямата сухопътна армия в Европа, за да се противопостави на Русия

***


Повечето германци подкрепят плановете на коалиционното правителство за разширяване на отбранителните способности, сочи доклад на компанията „ПрайсуотърхаусКупърс", цитиран от ДПА. 

Според проучването 68% от германските граждани подкрепят плановете. В същото време 63% смятат, че все още не се е реализирала "повратната точка" в отбранителната политика, обявена от канцлера Олаф Шолц през март 2022 г. в отговор на започването на войната в Украйна.

Повечето германци подкрепят увеличаването на инвестициите за отбрана, сочи проучване

***


Нововъведеният пътен знак P-33 се среща от доста време само в Испания, но сега, най-вероятно и европейската стандартизация щи бъде обогатена с такъв символ. 

Предупредителен знак с изображение на кола, която почти е изчезнала в мъгла, предупреждава за участък с намалена видимост. 

Въведоха нов пътен знак

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
3422 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.02.13 | 19:33

1
Руснаците говорят руски а не монголски. Укропите говорят руски и малоруски диалект. Също така имат сходни черти като народи.
Емѝ...

2024.02.14 | 01:50

4
Прав си мъж. Само LSD ✌️Само Америки ✌️ Само Европи
баба гицка

2024.02.13 | 20:01

3
пияните блядове дори немогат да говорят, само псуват
Емѝ...ибана ШУШУМИГА съм- МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ

2024.02.13 | 19:50

2
Електра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини