Социологът Петко Симеонов: Ние сме РЕПУБЛИКА!

  • 13 февруари 2024 14:53

  • 1836
  • 0
Социологът Петко Симеонов: Ние сме РЕПУБЛИКА!
© бнт

Петко Симеонов е социолог, популярен български учен, писател, политик, един от основателите на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Той бе член на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, създаден на 3 ноември 1988 г. и участник в Кръглата маса. Също така беше и първия директор на вестник „Демокрация“, както и  депутат от СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Седмото ВНС. Петко Симеонов беше директор на Агенцията за чуждестранна помощ (януари 1991 – юли 1992).  Напусна СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на през юли 1991 г. с първата вълна на „отлюспване“. И основа Българска партия либерали. През 1996 г. се оттегли от активна политическа дейност.

В момента властващите партии чрез сглобеното мнозинство в Народното събрание действат все едно член първи на конституцията "България е република с парламентарно управление" им осигурява правото на тоталитарна власт. Те определят публично изповядваната идеология в държавата, те определят какви политически възгледи се толерират у нас и какви под една или друга форма се санкционират или неглижират, те определят кое е правилно и кое не в съдебната система, те персонално определят ръководителите на регулаторните органи...

Все едно на 12 юли 1991 година сме заменили "ръководната роля на партията" с "ръководната роля на мнозинството в Народното събрание".

Ние сме РЕПУБЛИКА!

Първо - властта и правата не са наследствени! И да поправяш конституцията като изричаш, че е необходимо, за да могат децата ти да придобиват права, е безобразие. Да не отваряме дума за законите, свързани с наследяването на материални активи, а оттам и статус.

Второ - балансът между властите и институциите е неприкосновен. Не може да има диктатура на мнозинството в НС! (А в случая става дума за неколцина, чийто изповеден запис е познат на всички.)

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1836 0

Свързани новини

Водещи новини