Вижте подробности за мащабното учение на полицията пред "Александър Невски"

  • 08 февруари 2024 06:59

  • 1201
  • 1
Вижте подробности за мащабното учение на полицията пред "Александър Невски"
© МВР

Целта на проведеното тази нощ в централната част на София учение бе да се провери готовността за реакция на органите за управление и силите за реагиране на национално и териториално ниво, съобщават от МВР. 

В тренировъчните действия участваха около 200 представители на Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Прокуратурата на Република България, ДАНС, НСО, Столичната община и БЧК.

Сценарият предвиждаше прогресивно усложняване на оперативната обстановка и възникване на няколко последователни кризисни ситуации, в резултат на което ангажираните ведомства изпълниха задачи на няколко точки в София.

Бяха проиграни различни елементи от плановете по установяване, неутрализиране и задържане на въоръжена група, както и оказване на медицинска помощ на пострадали хора. Тренировката провери в реално време нивото на координация и възможностите на реагиращите структури за обмен на информация и вземане на бързи и адекватни решения.

МВР тренира антитерористична операция с автомати пред "Александър Невски"

В рамките на учението бяха оповестени представителите в Националния оперативен щаб, които се събраха на съвещание, ръководено от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Последното подобно пълномащабно учение е правено през 2016 година.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1201 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:46

1
❤️ Г­о­­­р­е­щ­и­ ­­м­­­о­м­­­и­­­ч­е­т­­а­­ ­в­­­и­­­ ­о­ч­а­­­к­­в­­а­­т ­­­-­­ X­­1­8­­­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини