Въвеждат часове по здравна култура за учениците

  • 06 февруари 2024 15:51

  • 1001
  • 1
Въвеждат часове по здравна култура за учениците
© pixabay

Планира се в българските училища да бъдат въведени часове по здравна култура.

Идеята е децата да получават в училище умения и знания как да се предпазват от вредни за здравето рискове като тютюнопушене, наркотици, насилие и лоши човешки взаимоотношения.

Естеството на уроците ще бъде съобразено с тяхната възраст.

Проф. Галин Цоков: Влагаме пари в децата на България и искаме те да останат тук

Плановете разкри заместник-министърът на здравеопазването доц. Михаил Околийски на кръгла маса на тема „С отговорност към здравето на българските деца“, организирана от Българския Червен кръст.

По думите му новите уроци се очаква това да бъдат въведени още тази година, като предстоят разговори с МОН и Министерството на труда и социалната политика кога да са часовете по здравна култура.

В рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост има целенасочена дейност, която е по линия на Министерството на здравеопазването (МЗ) и Министерството на науката и образованието (МОН), да се създадат уроци по здравна култура и образование във всички български училища, посочи още Околийски.

Последвайте канала на

Калина Христова
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 21:13

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини