Община Русе с близо 37 млн. лв. за подмяна на стари уреди за отопление с нови

  • 06 февруари 2024 14:51

  • 773
  • 1
Община Русе с близо 37 млн. лв. за подмяна на стари уреди за отопление с нови
© Novini.bg/ Canva

Община Русе е одобрена за финансиране по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, свързана с подмяната на топлоуреди на твърдо гориво с екологични алтернативи. Стойността на изготвеното проектно предложение е 36 966 315 лв., съобщиха от Общината.

В изпълнение на проекта ще бъдат подменени старите печки и котли, работещи с твърдо гориво, с друг вид високоефективни отоплителни устройства – климатици, термопомпи и пелети.

Демонтираните отоплителни устройства ще бъдат предавани за последващо третиране. Приходите от тяхното предаване ще се инвестират в изпълнението на зелени мерки, включени в Общинска програма за КАВ на община Русе.

Малко над 12 000 са подадените заявления за помощи за отопление в област Видин

Целта на проекта е да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух (КАВ) чрез намаляване наднормените нива на фини прахови частици (ФПЧ10) на територията на общини с нарушено качество на въздуха по този показател в периода 2017-2021 г.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.06 | 15:34

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини