Земеделците излизат на протести в цялата страна

  • 06 февруари 2024 06:10

  • 2943
  • 5
Земеделците излизат на протести в цялата страна
© Булфото, архив

Земеделците излизат на национален протест в цялата страна. Те ще блокират над 80 точки в страната.

Блокадите ще започват от 10 ч. и ще продължават до 12 на обяд.

Te отхвърлиха предложението на правителството за финансова помощ за тези, които докажат, че са били на загуба през 2023 година.

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, "които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора", посочиха от асоциацията. 

Земеделските производители предупредиха, че ще бъдат на улицата, като времето на протестни действия ще се увеличава с всеки изминал ден. Блокади няма да има само в събота и неделя, когато няма да бъдат затваряни пътища в интерес на гражданите.

Асоциацията настоява да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, поети от лидерите на парламентарните групи, които от своя страна ще гарантират устойчивост на сектора.

Премиерът Денков: Няма да подпомагаме земеделци, които миналата година са били на печалба

Междувременно в Народното събрание ще се проведе Комисия по земеделие, на която ще се обсъдят проблемите в сектора.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2943 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.02.06 | 07:40

3
Републиканците започнаха да събират собствена армия в Тексас-Не е ли време българите да съберем своя армия срещу престъпниците окупирали държавата?

2024.02.06 | 17:28

5
БРАВОООО.. Да избием, гадните соросоидни престъпници!

2024.02.06 | 08:58

4
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex
ГЕОРГИ

2024.02.06 | 07:30

2
ЗЕМЕДЕЛЦИ И. ЖИВОТНОВЪДИ. И ЛОЗАРИ. И. ГРАДИНАРИ. -- ВСИЧКИ ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО. НА. ПРОТЕСТИ ! ЩЕ БЛОКИРАМЕ. И. СОФИЯ СЛЕД. ДНИ. !!!!
ГЕОРГИ

2024.02.06 | 07:29

1
ЗЕМЕДЕЛЦИ И. ЖИВОТНОВЪДИ. И ЛОЗАРИ. И. ГРАДИНАРИ. -- ВСИЧКИ ОБЕДИНЕНИ ЗАЕДНО. МА. ПРОТЕСТИ ! ЩЕ БЛОКИРАМЕ. И. СОФИЯ СЛЕД. ДНИ. !!!!

Добави коментар

Водещи новини