Пластиките за безплатните транспортни карти за деца вече пристигат по градове

  • 05 февруари 2024 15:24

  • 2313
  • 1
Пластиките за безплатните транспортни карти за деца вече пристигат по градове
©

В големите градове на България от днес започнаха да пристигат картите за безплатно пътуване с градски транспорт на децата и по-малките ученици.

В Пловдив раздаването на пластиките започна от рано сутринта в шестте пункта в града.

От печатницата на БНБ обясниха преди дни, че забавянето се дължи на факта, че някои от общините са подали заявките твърде късно. Необходими са 20 дни технологичен срок за тяхното изработване. По-голямата част от поръчките са направени на 17 и 18 януари. Те ще бъдат предадени преди средата на февруари.

Безплатни карти за децата до 14 години вече и в Пловдив

„Не, ние направихме заявките си навреме. Отпечатването се забави. Все пак са нови превозни документи и е нормално. По самото издаване не мисля, че има забавяне, защото както видяхте доста бързо вървят опашките”, заяви пред Нова телевизия Георги Стоилов, директор на ОП „Организация и контрол на транспорта” в Пловдив.

Въпреки това родители се оплакаха, че е имало струпване на хора и се е наложило да чакат. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2313 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.05 | 17:16

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини