Ген. Румен Миланов: Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск

  • 02 февруари 2024 08:21

  • 2153
  • 3
Ген. Румен Миланов: Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск
©

Когато службите и прокуратурата мълчат, има натиск. Това каза по БНТ ген.-лейт. Румен Миланов по случая с разстрела на Мартин Божанов – Нотариуса.

Цялата битка е в това коя политическа сила ще овладее службите. Всички говорят за реформа в службите, аз реформа не виждам, каза той.

Имало ли е образувани производства срещу Мартин Божанов-Нотариуса, питат от ПП-ДБ

До този момент реална реформа с службите не съм видял, каза той.

По думите му реформата трябва да започне с качеството на хората, кадровата политика,да доминира законосъобразността, не целесъобразността.

"МС осигурява обществения ред и национална сигурност. И трите власти имат отговорност към националната сигурност. Президентът има отношение към трите власти, той е балансьор", коментира той. По думите му президентът не може да е безразличен към националната сигурност като главнокомандващ.

Предложението е службите да ги назначава парламента. Парламентът трябва да си знае мястото в законодателната инициатива, а не да е изпълнителна власт и да назначава и уволнява. Ние сме парламентарна република, но не сме конвент, каза ген. Миланов.

Моята параноя е, че когато има препразпределение на материални средства, винаги има атака по службите, каза той.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2153 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.02.02 | 09:46

3
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

2024.02.02 | 09:15

2
Фермери, шофьори, работници и инженери – производителните класи на бунт срещу Зелената сделка: 1. Париж е блокиран от десетки хиляди трактористи 2. Протестът нахлу в Брюксел, Белгия и блокира района на Еврокомисията III. Този път Тексас може да успее да се отдели от САЩ: – Републиканските щати поемат защитата на южната граница на държавата – Всяко посегателство срещу Тръмп може да отключи гражданска война

2024.02.02 | 08:46

1
Видни общественици с отворено писмо, в което искат незабавна оставка на кабинета и разпускане на НС

Добави коментар

Водещи новини