Няма повдигнати обвинения за строителството на „Арена Бургас“

  • 31 януари 2024 12:48

  • 764
  • 4
Няма повдигнати обвинения за строителството на „Арена Бургас“
© Булфото (архив)

Няма повдигнати обвинения срещу длъжностни лица за строителството на спортната зала „Арена Бургас“. Това е посочено от Окръжната прокуратура в Бургас в отговор до БНР. 

Делото за извършени нарушения при проектирането и строителството на залата, за което се твърди, че е довело до двойно завишаване на цената, е образувано по сигнал на гражданин, уточняват от държавното обвинение. 

Делото за скандалното строителство на спортната зала е образувано от Специализираната прокуратура през август 2021-а година. Една година по – късно, след закриването на Специализираната прокуратура, то е изпратено на Окръжната прокуратура в Бургас по компетентност. 

До момента по делото са назначени, но все още неприключили 2 експертизи – съдебно-счетоводна и техническа и няма лица привлечени към наказателна отговорност. В края на миналата година в Народното събрание, след одит на Министерството на младежта и спорта, темата беше включена в парламентарен контрол.

Заради проблеми с оборудването: "Арена Бургас" не може да приема спортни събития

Депутатът Радостин Василев, бивш ресорен министър, по повод одита и поисканите още 6 млн. лв. за довършването на залата заяви:

"Няма да препилиме само пода долу, защото тя няма никакво оборудване, което да върши работа, залата няма помощни помещения, които да са годни, за да се провеждат състезания в нея. Аз ще подам сигнал в Прокуратурата срещу Шипковенска, борда на директорите, Красен Кралев, Весела Лечева и Шишков за това, което се е свършило в тази зала", каза Василев.

Близо 70 млн. лв. е инвестицията в спортната зала „Арена Бургас“ до момента. От депутати и институции няма постъпили сигнали за нарушения в Окръжната прокуратура в Бургас, подчертават от държавното обвинение. Към настоящия момент, няма постъпило и предложение за провеждането на международно спортно събитие. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
764 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Радо,

2024.03.15 | 02:46

4
хайде бе, само ни лъжеш. Вземеш да се засилиш, па набиеш спирачки и накрая само бла, бла.

2024.01.31 | 18:17

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ

2024.01.31 | 13:30

2
ДА ДЪВЧЕТЕ ГОВ НА ОТ КОЛХОЗНА С ВИНЯ!
АРЕНА НАМИРИСВА

2024.01.31 | 13:23

1
НА ДИВИ ЖИВОТНИ :) СЦЕНА Е ДРУГО :) БЪЛГАРСКИ СКО ТОВЕ!

Добави коментар

Водещи новини