ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред паметта на жертвите на комунизма

  • 31 януари 2024 11:18

  • 883
  • 3
ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред паметта на жертвите на комунизма
© Булфото (архив)

ГЕРБ-София се присъединява към призива за обединение пред Мемориала на репресираните от комунизма, отправен от българския евродепутат от ГЕРБ-ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега., съобщават от пресцентъра на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

„Нека на 1 февруари 2024 година от 11 часа да се съберем всички, които знаем истината и помним героите, независимо от кои партии и движения, пред скромния Мемориал пред НДК и да почетем нашите свидни жертви! На този ден всички трябва да сме единствено българи“, призовава българският евродепутат от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в/ЕНП Андрей КовачевАндрей КовачевАндрей Ковачев е български политик от ГЕРБ, член на Европейския парламент от 2009 година досега.. Той напомня, че преди 14 години правителството на Бойко Борисов обяви 1 февруари за Ден за почит към жертвите на комунизма по инициатива на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

Панчугов: Отстраняването на Паметника на Съветската армия закъсня

Събитието ще започне в 11 часа с молитва в памет на жертвите на комунистическия режим. В 12 часа пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите.

Сред поканените са председателят на парламента г-н Росен Желязков, председателят на БЗНС г-н Д. Петков, г-н Халил Летифов – представител на българските мюсюлмани, страдали и осъдени от комунистическия режим в България. Събитието ще бъде открито със слово от г-н Величко Велев, който влиза в концлагера „Белене“ през 1951 година без съд и присъда и остава там до неговото закриване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
883 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.31 | 12:33

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex

2024.01.31 | 11:44

2
evrogeiski podlogi jertvite na mnimata vi demokracia sa mnogo povece ot jertvite na komunizamat
Данчо

2024.01.31 | 11:41

1
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

Добави коментар

Водещи новини