След убийството на Пейо Пеев: Обмислят промени в Семейния кодекс за споделеното родителство

  • 30 януари 2024 19:50

  • 1700
  • 3
След убийството на Пейо Пеев: Обмислят промени в Семейния кодекс за споделеното родителство
© pixabay

Детето да прекарва еднакво време и при единия, и при другия родител. Това беше акцент в дискусия за промени в Семейния кодекс.

Инициатор на разговорите в парламента са членове на фондация „За споделеното родителство“, които организираха и протести в подкрепа на убития Пейо Пеев. Беше обсъдено и насилието над деца в домашна среда и нуждата от по-добра превенция.

„Подкрепяме идеята за тези законодателни инициативи, които ще предстоят, като споделеното родителство може да го има само, когато родителите са запазили добрите отношения“, каза Зорница Шуманова, национален координатор по въпросите за домашното насилие към МВР.

Експерт: Има бивши съпрузи, няма бивши родители

„Поех ангажимент ние да подобрим качеството на тези услуги, които се предоставят на родители в такъв конфликт“, посочи министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1700 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.30 | 21:12

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 20:43

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

2024.01.30 | 20:36

1
Малко заксявате а?? Жените се самозабравиха,алчни,нагли и неблагодарни са..после защо мъже преминават границата?? КоЙ нормален ще търпи унижения и репресивни закони с/у мъжете...кой?

Добави коментар

Водещи новини