Водещите новини! Главсекът на МВР призна: Имало е сигнали срещу президентството. Стотици деца могат да загинат от усложнения от морбили (и още…)

  • 30 януари 2024 18:51

  • 1774
  • 3
Водещите новини! Главсекът на МВР призна: Имало е сигнали срещу президентството. Стотици деца могат да загинат от усложнения от морбили (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 30 януари   

 

Главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди в Шумен, че в Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу президентството. Докладът ще бъде готов още днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство, предаде БНТ.

„Предварителните сведения потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам окончателен доклад да ми се представи, да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер и едва тогава и едва тогава можем да дадем пълната информация, за какви случаи, за какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и тяхното движение“.

Главсекът на МВР призна: Имало е сигнали срещу президентството

***


„Смятам, че това е поредният му грешен ход. Това е нарушение не само на правилата, а и на морала. Не е редно президент да прави партия, докато е действащ президент. Не му е за първи път, укоримо е това поведение. 

Ако иска да прави партия и да участва в политическия живот, да напусне президентството, да оглави партия, да се яви на избори, да спечели гласове и да участва в изпълнителната власт“, заяви Нинова.

Нинова: Президентска партия ще е поредният грешен ход на Радев

***


Интернационализмът, воден от Москва, беше техният идеал. Днес патриотизмът ги води. Точно обратното, демек. 

Преди заклеймяваха религията, присмиваха се на вярващите, че са „суеверни бабички“, днес се кръстят най нашироко, с най-голям замах, най-демонстративно, кичат се с кръстове и крещят за Православието. 

Ходи ги разбери. 

„Прогресивните“ сили уж търсеха всичко модерно и гледаха в бъдещето. Днес – пак същите – се кичат с определението „консервативни“ и се скъсват да бранят „традициите“.

Как „религия и патриотизъм“ замениха „комунизъм и интернационализъм“ в главите на русофилите

***


Евентуален политически проект на Румен Радев той коментира така: "Силно се надявам, че не, това е в противоречие с Конституцията, но това е въпрос, който трябва да бъде зададен на Радев".

„От новините чувам най-разнообразни слухове. Държавата трябва да спре да се управлява по слухове и институциите да си влязат в ролята. Ако има нещо за разследване, да се разследва. Ако има нещо за съд, съдът да се произнесе. Докато се опитваме през слухове, престрелки и недомлъвки да става нещо, просто няма да имаме нормална държава“.

Асен Василев: Силно подкрепям реформа в службите

***


Това не е ли орден за шпиони?

Бившият директор на Агенцията за сигурност и информация на Сърбия  Александър Вулин бе награден от руския президент Владимир Путин с високо отличие - Орден "Приятелство".

Путин връчи орден на бившия директор на сръбската разузнавателна агенция

***


Украинските сили са свалили още един руски изтребител-бомбардировач Су-34, предаде изданието Ukriinform.net.

Самолетът е паднал в източния регион Луханск, съобщи Андрий Ковальов - говорител на Министерството на отбраната на Украйна. По думите му Су-34 е бил свален на 29-ти януари.

Украйна се похвали с още един свален Су-34

***


Унгарският премиер Виктор Орбан потвърди, че е готов да смекчи позицията си по предложения пакет на ЕС за помощ за Украйна, който да бъде финансиран от бюджета на блока, преди извънредната среща на лидерите на общността тази седмица, предаде БНР, цитирайки Ройтерс.

Орбан е готов да смекчи позицията си за помощта за Украйна

***


ВИДЕО

Трима палестински екстремисти, убити днес болница на окупирания палестински анклав по границата с Йордания Западен бряг на река Йордан, са били застреляни от въоръжени израелски военни, предаде Асошиейтед прес.

Израелски военни, преоблечени като жени и медици, убиха тримата палестински екстремисти в болницата на Западния бряг

***


Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че ще закупи стотици хиляди скъпи чипове, с цел създаване на "изкуствен интелект с човешки възможности".

Meta планира да придобие 350 000 графични чипа H100 на Nvidia, които струват средно около $30 000 за брой и се считат за златен стандарт за захранване на AI модели. Зукърбърг каза, че иска да изгради всеобщ изкуствен интелект с отворен код. С този термин се нарича AI, който е изравнен или надминал човешките способности.

Въпреки че все още има открит дебат за това дали AGI изобщо е възможна технология, самата перспектива е достатъчна, за да накара някои изследователи да се притеснят сериозно.

Компютърен учен е ужасен от плана на Зукърбърг: Мисълта за пускането на AGI с отворен код е наистина много страшна

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1774 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.30 | 21:13

3
Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи---->> mub.me/bioex
Данчо

2024.01.30 | 19:43

2
Съвет от мен: откажете се от пушенето на цигари. Белите дробове и портмонето ви ще са благодарни. Лично аз успях успешно да ги откажа с един специален продукт от натурални съставки: cutt.ly/otkaz

2024.01.30 | 19:01

1
Другата приоритетна тема на Световния икономически форум, освен очакваната бъдеща пандемия, е зелената сделка и климатичните промени. Според доц. Сарийски зелената сделка ще доведе до ситуация, в която продуктите от първа необходимост ще бъдат лукс. За тази тяхна цел, ние виждаме, как те изкуствено предизвикват поскъпването на енергията и сриват производствата. Тикат ни към глобална тоталитарна диктатура, която ако западните глобалисти не успеят да наложат в целия свят, то със сигурност ще установят в Северна Америка, Европа и Австралия. В тези райони ще е тяхната макроикономическа зона, зона на влияние, в случай че противниците им Русия и Китай устоят и света стане необратимо многополярен“, смята анализаторът от БАН.

Добави коментар

Водещи новини