110 години от рождението на прочутия народен певец Борис Машалов

  • 30 януари 2024 10:01

  • 896
  • 1
110 години от рождението на прочутия народен певец Борис Машалов
© Youtube

Днес се навършват 110 години от рождението на прочутия народен певец и събирач на северняшки песни Борис Машалов. По този повод в родния му град Севлиево ще бъде представена сбирка от оригинални снимки и музейни експонати. 

Оригинална снимка на Борис Машалов в униформа на водолазна команда, от времето, когато е отбивал военната си служба, ще бъде показана в експозицията в Севлиево. В сбирката на Историческия музей са подредени грамофонни плочи с негови изпълнения, документални свидетелства от чествания и експонати от фонда от средата на 20-и век, когато легендарният певец на "Заблеяло ми агънце“ е на върха на славата си, предаде БНР. 

142 години от рождението на Владимир Димитров – Майстора

С експозицията жителите на Севлиево ще почетат 110-а годишнина от рождението на обичания изпълнител, живял едва 48 години.

С гласа си той впечатлява слушателите на  Радио София още при появата си. Този дебют го кара да свали от своя репертоар градските и шлагерни песни и да се насочи към народните.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
896 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 12:24

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини