Вицепрезидентът ще присъства на церемония по повод 170-ата годишнина от рождението на Стефан Стамболов

  • 30 януари 2024 06:56

  • 918
  • 3
Вицепрезидентът ще присъства на церемония по повод 170-ата годишнина от рождението на Стефан Стамболов
© Bulfoto

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще присъства днес на церемония, посветена на 170-ата годишнина от рождението на Стефан Стамболов, съобщиха от прессекретариата на президентската институция.

Церемонията ще бъде от 9:30 ч. пред паметника на Стамболов в София. 

От 10:00 ч. в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ вицепрезидентът Йотова ще участва в откриването на XV научна конференция по лидерство на тема „Духовност и лидерство. Култура на лидерството“.

От 16:00 ч. в Националния исторически музей вицепрезидентът ще участва в откриването на изложбата „Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2023“.

От 18:00 ч. в ресторант „Лаура“ в Националния дворец на културата Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , ще участва в церемонията по връчването на годишните награди на фондация „Еврика“. В продължение на 34 години фондацията предоставя стипендии на даровити и изявени в науката и техниката ученици и студенти, информираха още от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът в Белово: Този, който не помни своята история и своите корени, няма бъдеще

Рождението на Стефан Стамболов ще се чества и във Велико Търново. С военен ритуал ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на революционера, поет и държавник. Ученици от Старопрестолната гимназия по икономика „Д-р Петър Аладжов“ ще представят живота и делото на Стамболов с литературно-музикална композиция, а историкът проф. Милко Палангурски ще произнесе слово за Стамболов, роден във Велико Търново.

По повод годишнината Исторически музей - Севлиево организира изложба под наслов „Не щеме ний богатства...". Изложбата може да бъде видяна от 31 януари в Хаджистояновото училище в Севлиево. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
918 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.01.30 | 12:30

3
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
ЗА ПРАХТА В ОЧИТЕ

2024.01.30 | 09:42

2
ОЩЕ БОЙ! НА МРЪСНИТЕ ГЯУРСКИ СКОТОВЕ!
МРЪСНИ ГЯ УРИ

2024.01.30 | 09:38

1
И ЗА ХАН АСПАРУХ МОЖЕ ДА СЕ СЕТИТЕ, НО НЯМА ДА ВИ СЕ РАЗМИНЕ ЛИКВИДИРАНЕТО ДО КРАК!

Добави коментар

Водещи новини