Главен комисар Ивайло Йорданов бе награден по повод професионалния празник на ГДИН

  • 29 януари 2024 15:05

  • 624
  • 1
Главен комисар Ивайло Йорданов бе награден по повод професионалния празник на ГДИН
© Министерство на правосъдието

Главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) гл. комисар Ивайло Йорданов бе награден днес с медал и грамота от името на министъра на правосъдието.

Те бяха връчени от зам.-министъра на правосъдието Георги Николов.

Поводът е професионалният празник на работещите в системата на ГДИН и 145 години от подписването на Привременните правила за учредяване на затворите в България.

На 29 януари празнуват над 4500 служители на ГДИН – работещи в затворите, арестите и пробационните служби. Датата е обявена официално за празник през 2006 г., с решение на Министерски съвет. На 29 януари 1879 г. са утвърдени Привременните правила за учредяването на затворите от императорския руски комисар А. М. Дондуков-Корсаков, с подписването на които се слага началото на пенитенциарното дело у нас.

2024 г. е знакова за системата на ГДИН и по други причини: очаква се да бъдат открити множество стратегически обекти, които да надградят съвременната система за изпълнение на наказанията. С финансовата помощ на Кралство Норвегия, по линия на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, до края на април тази година трябва да бъде пуснат в експлоатация модерният затворнически комплекс в с. Самораново, който включва нов затвор, учебен център, преходни отделения, арест, училище, многофункционални цехове, социален център. Предстои откриване на ново общежитие до затвора във Враца, реконструирано общежитие към затвора в Пловдив, нов арест и пробационна служба в Петрич, преходни отделения към затворите в Бургас и Пловдив.

На професионалния си празник днес отличия ще получат началници на затвори, на Областни служби „Изпълнение на наказанията“ и редови служители от системата.

СНИМКА: Министерство на правосъдието 

Последвайте канала на

Десислава Станева
624 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.30 | 00:17

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини