ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ с нов автомобил за гасене на горски пожари

  • 29 януари 2024 13:19

  • 708
  • 1
ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ с нов автомобил за гасене на горски пожари
© Фейсбук

Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) се сдоби с нов автомобил за гасене на горски пожари, съобщиха от дирекцията на официалната си страница във Фейсбук. 

Доставеният командно-щабен автомобил е високо проходим. Разполага с електрическа лебедка и ефективна пожарогасителна система с резервоар за вода 300 литра, позволяващи използването му в труднодостъпни и пресечени терени.

От дирекцията посочват, че автомобилът е закупен по Проект „Подобряване на капацитета на Българския модул за наземно гасене на горски пожари“, финансиран от Европейската комисия (ЕК).

78 пожара са ликвидирани през изминалото денонощие

Ежегодно ЕК обявява процедура за предоставяне на безвъзмездни финансови средства за модулите, които участват в Европейския резерв за гражданска защита.

Освен автомобила, по тази линия са доставени информационно и комуникационно оборудване, електрически генератори, санитарен контейнер, компютърна техника, лични предпазни средства и палатки.

В рамките на проекта е проведено полево обучение с цел да се подобрят възможностите за реагиране в международна среда и да се повишат уменията на пожарникарите и спасителите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
708 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Меч

2024.01.29 | 14:14

1
Как решихте че са руски а като имате разтройство Путин е виновен

Добави коментар

Водещи новини