Как да се спасим при лавина?

  • 28 януари 2024 06:31

  • 1798
  • 1
Как да се спасим при лавина?
© Pixabay

Отрядът на Спасителната служба от Дупница е организатор и домакин на форум край Седемте езера, на който се обсъждат действия при различни кризисни ситуации през зимния сезон. За незеля е предвидена демонстрация на спасяване при лавина. 

Темите по здравните беседи тази година са разширени. Те се провеждат в хижа "Рилски езера“."Долекарска помощ при гръдна травма“, "Движение в зимната планина. Екипировка и подготовка“; "Долекарска помощ при паник атаки“; "Долекарска помощ при травми на горен крайник“.

Основно е показване на действия при лавина, а такива ситуации и рискове по циркуса са реалност, казва Момчил Панайотов, спасител и председател на Ски асоциацията - свободен и екстремен стил. Той препоръчва на хората да носят лавинни уреди, които позволяват бързо да бъдат намерени, ако ги затрупа лавина, предаде БНР.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1798 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.28 | 11:48

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини