Учениците до 14 години ще пътуват безплатно в градския транспорт на Стара Загора

  • 25 януари 2024 17:37

  • 921
  • 1
Учениците до 14 години ще пътуват безплатно в градския транспорт на Стара Загора
© bulphoto (архив)

От 1 февруари тт.г. пътуването в градския транспорт, обслужван от общинското дружество “Автобусни и тролейбусни превози” ЕООД, за деца и ученици до 14 години ще бъде безплатно в рамките на Стара Загора. Това беше решено по време на днешното редовно заседание на Общинския съвет в града. Междуселищният транспорт ще бъде безплатен за всички деца до 7 години, а ползващите го от 7 до 14 години ще заплащат 50 на сто от стойността на билета. 

Отстъпка от цената на месечната абонаментна карта за учащи над 14 години и пенсионери ще бъде 50 процента за градския и междуселищен транспорт. За първи път бе прието намаление и за картите на хората с увреждания над 70,99 на сто намалена работоспособност. Те ще имат възможността да използват 25 процента намаление на картите за транспорт. Така направените предложения от кмета Живко Тодоров са във връзка с Постановление на Министерски съвет от края на месец декември миналата година и имат за цел да бъде насърчено пътуването с абонаментни карти без ограничение на броя на пътуванията на преференциални цени, вместо с билети, а предлаганите компенсации са в полза на уязвимите социални групи.

Общинският съвет прие цени за карти на електронен носител, с неограничен брой пътувания по Централна градска мрежа. От 1 февруари, за пътуване на учащите в старозагорски учебни заведения - за месец да струва 5 лева, а за три месеца- да бъде 15 лева.

И в Плевен учениците до 14 години ще пътуват с безплатно

Всички учащи – ученици, студенти и докторанти редовно обучение от учебните заведения, разположени на територията на града, с адрес на територията на община Стара Загора, ползват месечна персонализирана абонаментна карта на електронен носител с 80 на сто намаление от стойността на редовната цена на месечната персонализирана абонаментна карта от съответното населено място до Стара Загора и обратно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
921 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.26 | 00:01

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини