Бял байрак вместо „бял дим” над СОС

  • 25 януари 2024 16:27

  • 2270
  • 0
Бял байрак вместо „бял дим” над СОС
© pixabay

И след седмата ялова сбирка на СОС за избор на председател на съвета и ръководни структури, става все по-ясно, че този състав на градския мини парламент не може да роди нищо читаво. Граждански активните поданици на най-населения град в татковината са на ръба на отчаянието все по-често се чуват коментари, че „тези не стават за нищо, но и на нови избори надали ще има промяна в конструкцията”.

Най-мъдрият сред съветниците – проф. Вили Лилков, а вероятно и сред най-умните в този състав, прогнозира, че и днес няма да има „бял дим” и точно така стана.

Признавам, че съм върл противник на порочния подход от съвсем близкото ни минало „вся власть советам”.

Вероятно затова и недоумявам лакомията на първата партия по изборни резултати да оглавява всички възможни постове и позиции. От години е така у нас и от това нищо читаво не е произлязло. Такъв тертип не е демократичен, а тоталитарен, с извинение към „ранимите” души на пишман демократите. Иначе и простичко казано - защо като кметът е от ПП-ДБ-СС и председателят на СОС трябва да е от същата коалиция? Така нито ще могат да се контролират, нито ще се постигнат резултати по отношение на подозренията за корупция и рушветчийство, за които се говори, че в общините са най-много, ама било трудно по сегашното законодателство да се докажат!

Не познавам новият кандидат на „пепетата” за председателския пост, но чета, че преди е бил при ВМРО и вероятно не се гнуси от принципа на гениалния Граучо Маркс

„Това са моите принципи. Ако не ти харесват, имам и други”…

Не е единствен привърженик на този принцип в политиката у нас – номади, прескачащи от партия на партия има много, за съжаление. Но в конкретният случай този претендент  днес едва събра 23/26 от гласовете на всичките 61 общински съветници.

И докога така, госпожи и господа общински съветници? С всяко свое действие вие ни убеждавате още повече в гениалността на цитирания тук Граучо Маркс, който за политиката твърди:

„Политика се нарича изкуството да търсиш проблеми, да ги намираш навсякъде, да им поставяш грешна диагноза и да приложиш погрешни лекарства”.

Лула на мира ли ще пушите, та да задими „бял дим” не знам, ама или решавайте вече какво ще правите по същество, или вдигайте белия байрак и да вървим на избори!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
2270 0

Свързани новини

Водещи новини