200-килограмов глиган отстреляха в Монтанско

  • 16 януари 2024 14:45

  • 1045
  • 1
200-килограмов глиган отстреляха в Монтанско
© pixabay

200-килограмов глиган отстреляха в Монтанско. 11 ловджии излезли с кучета в района на местността "Пишурата", когато се натъкнали на следи на прасета.

Людмил Иванов успял да отстреля големия мъжкар: "Имаше следи от прасета, кучетата го намериха, имах слуката да го отстрелям.  Около 200 килограма, горе-долу с колегите като коментирахме. За тази година в нашия район мисля, че това е най-голямото."

Повече от 20 години Людмил Иванов е ловец, предаде БНР. 

Мъж намери глиган пред входната си врата

Според него глиганът може да се бори за медал. "Трофеят - зъбите предполагам, че ще бъдат около 23 - 24 сантиметра още не сме ги обработили, но ще имат големина."

Ловците полагат грижи за дивите животни на територията на ловната дружинка в село Охрид. "Грижим се много добре за дивеча. Подхранваме, отстрелваме и хищници. Имаше и африканска чума по дивите свине, имаше лек спад на популацията, но гледам, че започва да се възстановява. Пазим женските да не ги убиваме, гледаме да се грижим да има популация. Бракониери мисля, че няма там при нас, районът е по пресечена местност и не е подходящо за бракониери. Те повечето се движат с джипове по по-равнинните части."

Последвайте канала на

Нора Виткова
1045 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.16 | 15:31

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини