АЕЦ "Козлодуй" оттегля иска си от 500 000 лв. срещу бивша служителка

  • 16 януари 2024 14:49

  • 1311
  • 2
АЕЦ "Козлодуй" оттегля иска си от 500 000 лв. срещу бивша служителка
© АЕЦ Козлодуй

АЕЦ "Козлодуй" оттегля иска в размер на 500 000 лв., заведен срещу своя бивша служителка. Централата е завела иск за тази рекордна сума срещу Наталия Станчева, която чрез множество заявления за достъп до обществена информация разкрива, че на територията на АЕЦ в нарушение на закона функционира поликлиника.

"Във връзка с тиражирани в публичното пространство коментари относно заведен иск от „АЕЦ Козлодуй” ЕАД за непозволено увреждане с ответници Наталия Станчева и Йордана Кулинска, ръководството на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД държи да предостави следната информация:

Искът е заведен през месец юли 2023 г. за недобросъвестно поведение, злоупотреба с права, разпространение на невярна информация и др., преди встъпване в длъжност на новия изпълнителен директор.

Мед. сестрата, съдена от АЕЦ „Козлодуй” за 500 000 лв.: Искат да ослепея и онемея, за да не виждам нарушенията

След като се запозна с всички обстоятелства около случая, изпълнителният директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД Валентин Николов, след обсъждане с принципала на дружеството БЕХ ЕАД и с министъра на енергетиката Румен Радев, взе решение искът да бъде оттеглен поради прекомерно високия размер на претенцията.

Държим да подчертаем, че всички дейности в АЕЦ „Козлодуй”, включително законово изискваното медицинско наблюдение и медицинско осигуряване, се извършват при стриктно спазване на действащата в страната нормативна уредба", информират от централата.

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1311 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.16 | 15:31

2
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

2024.01.16 | 15:09

1
още докато я гледах в интервюто разбрах, че тая е безподобна мошеничка!

Добави коментар

Водещи новини